
Warm, kruidig en ultiem comfortfood. Deze paleo ovenschotel met kip, pompoen en zoete aardappel is perfect voor een knusse herfst- of winteravond. Bomvol smaak, voedzaam en eenvoudig te maken in één schaal!
Ovenschotel met Kip, Pompoen en Zoete Aardappel
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Auteur: Team Eetpaleo
Personen: 2
Ingrediënten
- 400 g kipfilet of kippendijen, in blokjes
- 300 g pompoen, geschild en in blokjes
- 300 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
- 1 rode ui, in partjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 el olijfolie of avocado-olie
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl gedroogde tijm
- ½ tl komijnpoeder
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Verse peterselie of koriander ter garnering
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal licht in met olie.
- Doe de kip, pompoen, zoete aardappel, ui en knoflook in een grote kom. Besprenkel met olie, paprikapoeder, tijm, komijn, zout en peper. Meng goed door elkaar.
- Verdeel het mengsel in de ovenschaal. Bak 35–40 minuten, schep halverwege om, tot de kip gaar is en de groenten goudbruin en zacht zijn.
- Garneer met verse peterselie of koriander. Serveer eventueel met een frisse groene salade voor extra groenten.

