Ovenschotel met Kip, Pompoen en Zoete Aardappel

Warm, kruidig en ultiem comfortfood. Deze paleo ovenschotel met kip, pompoen en zoete aardappel is perfect voor een knusse herfst- of winteravond. Bomvol smaak, voedzaam en eenvoudig te maken in één schaal!

Ovenschotel met Kip, Pompoen en Zoete Aardappel
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 400 g kipfilet of kippendijen, in blokjes
  • 300 g pompoen, geschild en in blokjes
  • 300 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 rode ui, in partjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie of avocado-olie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • ½ tl komijnpoeder
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Verse peterselie of koriander ter garnering
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal licht in met olie.
  2. Doe de kip, pompoen, zoete aardappel, ui en knoflook in een grote kom. Besprenkel met olie, paprikapoeder, tijm, komijn, zout en peper. Meng goed door elkaar.
  3. Verdeel het mengsel in de ovenschaal. Bak 35–40 minuten, schep halverwege om, tot de kip gaar is en de groenten goudbruin en zacht zijn.
  4. Garneer met verse peterselie of koriander. Serveer eventueel met een frisse groene salade voor extra groenten.
 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.