Ook tijdens je lunch is het heel belangrijk om voldoende groenten, aminozuren (eiwitten) en essentiële vetten binnen te krijgen. Deze lunch biedt je dat allemaal en is bovendien heel makkelijk om te maken. Het is een kwestie van de asperges roosteren in de oven, en er dan de gerookte zalm bij doen. Ik blijf erbij: gezond eten hoeft echt niet moeilijk te zijn en je hoeft ook geen uren in de keuken te staan.
Wie zijn asperges wat ‘kaal’ vindt op deze manier kan er ook nog een handig dipsaus-bakje bij inpakken met daarin bijvoorbeeld zelfgemaakte mayonaise; lekker om je asperges in te dippen!
- Groene asperges - 200g
- Kokosolie - 1 el, vloeibaar
- Gerookte zalm - 100g
- Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de onderste 2 cm van de asperges en besprenkel met kokosolie.
- Verdeel de asperges over de bakplaat en rooster in 15 minuten gaar.
- Serveer met de gerookte zalm.



Comments 3
Hoi Marinka,
Ik zie altijd dat alle gerookte zalm ook suiker bevat wanneer ik een poging waag om weer eens gerookte zalm te eten, zelfs de wilde gerookte zalm die ik tot nog toe heb kunnen vinden.
Gebruik jij zalm waar ook suiker in zit of weet jij van een merk dat (wilde) gerookte zalm zonder suiker maakt?
Voor zover ik weet zit er in die van de AH geen suiker 🙂
ik vind bij de ingredienten bij ah de wilde zalm gerookt van fish talen wel suiker bij ingrediënten maar niet onder de koolhydraten.
Bij de gekweekte zalmsoorten bij ah zie ik het niet als ingrediënt inderdaad. En maar bij 1 soort als een koolhydraatvorm.