Marinka's Paleo Leven - week 5

Mijn week in foto’s – deel 5

week5-01

Om te beginnen at ik afgelopen week voor het eerst longhaas: het stuk vlees wat zich bij het rund tussen de longen bevindt. Het schijnt een van de favoriete stukken vlees van Herman den Blijker te zijn (google maar eens op ‘longhaas recept’) maar ik vond het niet heel bijzonder van smaak; misschien komt het omdat ik er stoofvlees van heb gemaakt. Maar dan nog eet ik liever gewoon stoofvlees dan gestoofde longhaas..
Nouja, als ik het niet had geprobeerd had ik het nooit geweten!
In ieder geval waren de pompoennoodles wel erg lekker; vooral met wat Coconut Aminos erover.

week5-02

Dit boek heeft me goed bezig gehouden; het is maar 250 pagina’s dik maar wel heel erg interessant en inspirerend om te lezen! The Celestine Prophecy gaat over energieën; in de natuur, tussen mensen, hoe mensen met elkaar omgaan, gedragspatronen, en dat allemaal verstopt in een mooie en spannende reis door Peru. Mede dankzij dit boek heb ik ineens een heel andere kijk op het leven gekregen, in positieve zin.
Dit is echt een van de beste (niet Paleo) boeken die ik de laatste jaren heb gelezen. Al zegt dat niet zo veel, want eigenlijk heb ik de laatste jaren bijna alleen maar Paleo (kook)boeken en studieboeken gelezen 😉

week5-03

Een van mijn maaltijden deze week: een salade met parmaham en een kipcurry erbij.

week5-04

Dit is een foto die ik na afloop van het fotograferen van deze gerechten heb genomen, het is voor een leuk project, dus de recepten kan ik jullie niet geven, maar wellicht krijgen jullie zo een idee waar ik mee bezig ben.

week5-05

Na het maken van véél bloemkoolrijst moet het ook op worden gegeten: zoals hier dus. Voor de grap hebben we de bak met bloemkoolrijst gewogen: per persoon aten we ruim 500g. Lekker met gehaktballetjes en een romige sesamsaus. (en een blaadje sla; leftover garnering van een receptfoto die ik daarvoor had genomen)

week5-06

Tijdens de wekelijkse wandeling van mijn vriend en mij probeer ik altijd wat foto’s te nemen. Deze keer had ik ook foto’s van grazende koeien, maar ik vond deze kikkers toch leuker om met jullie te delen. De lente komt eraan!!

week5-07Een heerlijk diner; geroosterde pompoen (we eten met 2 personen 2-3 pompoenen per week, we vinden het nou eenmaal erg lekker..) en een salade met granaatappel, ambachtelijk gerookte kip van de bioslager, en een pesto.

Comments 2

  1. Ik eet graag longhaas maar je moet het als biefstuk bereiden, niet stoven. Kort bakken, dan blijft het mals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.