Bloemkool-Vijgensalade

Bloemkool-vijgensalade

Bloemkool-Vijgensalade

Wauw ik ben nog volop bij aan het komen van de lancering van Eet Paleo in 7 Stappen. Wat was het gezellig zondag (verslag met foto’s volgt nog!) en wat krijg ik enorm veel leuke reacties van mensen die het boek hebben ontvangen. Dat doet me echt goed! Ik hoop dat ik heel veel mensen kan gaan helpen met dit boek.

Dit recept maakte ik vorige maand al, maar het was er nog niet van gekomen om deze met je te delen. En ja, het is koud buiten en misschien is het dus niet echt ‘saladeweer’ maar ik beloof je dat deze het ontzettend goed doet als bijgerecht. Heerlijk bij geroosterde kip, of juist met een stoofschotel. Misschien zelfs tijdens het Kerstdiner! Je kunt ‘m zowel koud als lauwwarm opdienen.

Zo geef je weer eens een andere draai aan bloemkoolrijst. Want die simpele rijst hoef je natuurlijk niet altijd gewoon ‘kaal’ te serveren!

Probeer het maar eens en laat je verrassen!

Bloemkool-vijgensalade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 1 grote bloemkool
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 3 el verse citroenmelisse of munt, fijn gesneden
  • 3 el verse dragon, fijn gesneden
  • 3 el citroensap
  • ½ tl zout
  • Versgemalen peper naar smaak
  • 4 verse vijgen, in partjes gesneden
Bereiding
  1. Snijd de bloemkool in roosjes en rasp deze met behulp van een foodprocessor tot korrels ter grootte van rijst.
  2. Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui zachtjes aan.
  3. Bak de knoflook enkele seconden mee, en voeg daarna de bloemkoolrijst toe. Bak het geheel in 2-3 minuten al omscheppend beetgaar.
  4. Voeg citroenmelisse, dragon, citroensap, zout en peper toe en meng dit goed door het gerecht.
  5. Haal de pan van het vuur en meng vervolgens de vijgen door de bloemkoolrijst met kruiden.
  6. Serveer lauwwarm of koud.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.