Paleo Restaurantgids

Paleo Restaurantgids

Is uit eten gaan nog wel mogelijk wanneer je Paleo eet?
Jazeker! En het kan ook heel lekker zijn. Natuurlijk hoef je niet altijd Paleo te eten: daar kies je immers zelf voor. Maar als je het liefst een Paleo maaltijd eet in een restaurant (omdat je bijvoorbeeld bepaalde intoleranties hebt, of omdat je je er simpelweg beter bij voelt), hoeft dat helemaal geen probleem te zijn.

Hoe doe je dat?

Een goede voorbereiding is het halve werk; kijk vooraf op de menukaart (op de website) van het restaurant waar je heen zou willen en kijk of er iets bij zit wat in eerste instantie als een Paleo maaltijd klinkt. Weet je het niet zeker; bel dan het restaurant op en vraag of het mogelijk is een maaltijd zonder gluten, melkproducten en soja te krijgen. In de meeste gevallen zal dat geen probleem zijn, zo is het restaurant er op voorbereid dat je komt en kunnen ze hier -mocht dat nodig zijn- alvast rekening mee houden.
Spontaan uit eten gaan is vaak het leukst en ook hier geldt: vraag gewoon naar de mogelijkheden. Zolang je maar vriendelijk blijft! Bij de meeste restaurants staan er wel een paar gerechten op de kaart met vlees of vis; noem het gerecht wat je aanspreekt en vraag duidelijk of dit misschien zonder granen, melkproducten en soja gemaakt zou kunnen worden. Wees ook vooral niet bang om wat extra groente te vragen in plaats van een ander onderdeel van het gerecht (zoals bijvoorbeeld brood of rijst), dat is meestal geen probleem.

Restaurants

Hieronder vind je een overzicht van restaurants e.d. waar je heel goed Paleo kunt eten.
Heb je zelf nog een restaurant wat aan deze lijst toe kan worden gevoegd? Laat het me vooral weten! Op de contact pagina vind je mijn gegevens, of stuur me een facebook bericht.
Paleo Uit Eten weergeven op een grotere kaart

Nederland

België

Denemarken