kabeljauw in citroensaus

Kabeljauw in citroensaus

kabeljauw in citroensaus

Tijd voor een lekker fris recept met vis, het is tenslotte mooi weer! Dit recept voor kabeljauw in citroensaus is eigenlijk niet zo ‘nieuw’, mijn moeder en ik maken het al jaren. Toch geven we er telkens onze eigen draai aan, soms met wat meer kruiden, soms wat meer citroen of room.

Deze keer heb ik wat meer verse kruiden toegevoegd om er nog meer smaak aan te geven, heerlijk! Een lekker zomers gerecht, ideaal voor als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Nog een groot voordeel is dat het gerecht volledig lactosevrij is. In plaats van gewone room, gebruik ik kokosroom. Dit is het bovenste (dikke) gedeelte van een blik kokosmelk als je deze een tijdje in de koelkast zet. Hiermee maak je een heerlijk romige saus, daarvoor mis je de zuivel helemaal niet.

Serveer de kabeljauw in citroensaus met gewokte groenten, een salade of met zoete aardappeltjes uit de oven. Eet smakelijk!

Kabeljauw in citroensaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Ui - 1 grote, in dunne ringen
  • Kokosroom - 300 ml
  • Kabeljauwfilet - 300g, in grove stukken
  • Citroen - 1, geraspt en uitgeperst
  • Kappertjes - 2 el
  • Dille - 2 el vers, fijngehakt
  • Peper - ¼ tl
  • Zout - ¼ tl
  • Peterselie - 2 el vers, fijngehakt
  • Kokosolie - 1 el
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui op middelhoog vuur in ca. 5 minuten zacht.
  2. Voeg de kokosroom toe en breng aan de kook, zet vervolgens het vuur laag en leg de stukken
  3. kabeljauw erin. Laat deze in ca. 5-6 minuten gaar worden, keer ze halverwege de tijd voorzichtig om.
  4. Roer voorzichtig het citroenrasp en -sap, kappertjes, peper, zout en dille door het gerecht.
  5. Verdeel het gerecht over 2 borden en garneer met de verse peterselie.
  6. Serveer met wat gewokte groente en eet smakelijk!
 

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.