Makreelsalade

Makreelsalade

Makreelsalade-small

Meestal worden hartige salades met mayonaise gemaakt, maar eigenlijk is dat niet altijd nodig. Makreel heeft al een zachte structuur van zichzelf, en gecombineerd met veel verse kruiden smaakt hij nog lekkerder. Daarom heb ik deze makreelsalade gemaakt, zónder mayonaise!

Ik heb de makreel gecombineerd met peterselie, basilicum, oregano en knoflookpoeder. De citroensap maakt het wat frisser. Als je wilt, kun je natuurlijk alle kanten op met deze basissalade. Wat dacht je van kappertjes, een gesneden appeltje, rucola of avocado erdoor? Maak er een combinatie van die jij lekker vindt!

De salade is heerlijk wanneer je hem in een slablad wikkelt, samen met wat andere groenten naar keuze, en als een soort ‘wrap’ opeet. Maar je zou hem natuurlijk ook op zelf gemaakte crackers kunnen serveren, of gewoon zo los.

Makreelsalade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Makreel - 1 stuk, gerookt (ca. 300g)
  • Extra Vierge Olijfolie - 2 el
  • Citroensap - 1 el
  • Peterselie - 4 el, vers, fijngesneden
  • Basilicum - 2 el, vers, fijngesneden
  • Oregano - 1 el, vers, fijngesneden
  • Knoflookpoeder - ¼ tl
Bereiding
  1. Verwijder de huid en graten van de gerookte makreel en verkruimel het vlees met de hand in een kom.
  2. Schep de kruiden, het citroensap, en de olijfolie door de makreel heen tot alles goed gecombineerd is.
  3. Serveer met groenten naar keuze en eet smakelijk!
 

Comments 2

  1. Hi Marinka,

    Wat super deze site, voor mij veel inspiratie voor mijn weekly mealplan die ik momenteel aan het maken ben. Had zelf echt nieuwe eetideetjes nodig, aangezien onze zoon 4x per week traint rond etenstijd en we dan ’s middags warm eten. Ook neem ik dan eten mee voor het avondeten, maar kom dan vaak uit op omelet met brood, terwijl ik liever geen of weinig brood wil eten, maar juist meer groenten! Dan ben ik op jouw site aan het juiste adres, dankjewel!

    Ik wilde je nog zeggen dat ik zelf altijd avocado prak door de makreel/tonijnsalade, uitje erdoor, beetje mosterd, peper en kurkuma… Dit alles naar smaak natuurlijk! Avocado geeft ook een lekkere smeuïge consistentie.

    Héél veel succes op weg naar weer volledig gezond zijn overigens! Dat gaat goed komen!

    Groetjes,
    Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.