Appelcakejes zonder suiker

Appelcakejes

Appelcakejes zonder suiker
Appelcakejes, welk kind, groot of klein, kun je daar nu niet blij mee maken!

Deze overheerlijke appelcakejes zijn suikervrij. Ze zijn gezoet met appelmoes, dus met recht een gezonde traktatie. Bovendien zijn deze glutenvrij en lactosevrij, wat ze helemaal paleo-proof maken.

De appeltjestijd komt er weer aan dus straks kunnen we weer zelfgemaakte appelmoes gebruiken voor dit recept. Nu heb ik de ‘puur moes’ van Hak gebruikt. Weliswaar niet biologisch, maar helemaal zonder toegevoegde suikers. Het allerlekkerste zijn deze cakejes echter met zelfgemaakte appelmoes en het liefste mét stukjes!

Ik heb ze dit keer zonder rozijntjes gebakken maar uiteraard zijn rozijntjes of/en nootjes een heerlijk toevoeging aan dit recept.

UPDATE: Dit blijkt toch een beetje lastig recept. Bij het gros van de mensen lukt het recept elke keer maar ik heb nu al regelmatig gehoord dat de appelcakejes niet rijzen of niet mooi glad willen worden. Dat komt doorgaans omdat het beslag dan te droog is.

Wanneer het beslag niet uit zichzelf uitzakt maar als een maanlandschap in pieken blijft staan dan moet er extra vocht bij. Je kunt dit doen door wat extra water of kokosmelk toe te voegen totdat het beslag vloeibaar genoeg is om uit zichzelf uit te zakken. Vaak is 2 tot 4 eetlepels al genoeg.

Appel cakejes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
  • 150 gram amandelmeel
  • 100 gram appelmoes
  • 1 ei
  • 1 ruime theelepel kaneel
  • ½ theelepel bakzout
  • 1 eetlepel citroensap of 1 theelepel appelcider azijn
  • Snuf zout
  • Optioneel 100 gram rozijnen, noten of een combinatie van beide
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Zet 8 cakevormpjes klaar of vet een muffinvorm in.
  3. Meng de amandelmeel met de kaneel, bakzout en zout.
  4. Meng in een andere kom de appelmoes met het ei en de citroensap/azijn.
  5. Voeg hier het amandelmeel mengsel aan toe en roer het geheel tot een egaal beslag.
  6. Roer de vulling erdoorheen.
  7. Schep het beslag in de vormpjes en bak de cakejes voor ongeveer 15 minuten of totdat ze gaar zijn.
 

Comments 2

  1. Hi! Wil deze morgen maken met mijn dochtertje ze is gek op appel maar minder op noten en rozijnen. Zou ik als vulling ook appel kunnen nemen of word het dan te vochtig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.