Appelkruimeltoetje met ijs

Appelkruimeltoetje met ijs

Appelkruimeltoetje met ijs

Wist je dat een appel nóg lekkerder wordt wanneer je deze in flinterdunne plakjes snijdt? Ik in ieder geval niet! Tot ik me bedacht eens een appel op mijn spiraalsnijder te zetten; binnen een minuut had ik mooie, dunne appelplakjes, die op de een of andere manier nog veel lekkerder leken dan wanneer je gewoon een hap uit een appel neemt. Hoe het komt weet ik niet, maar lekker was het zeker.
Het ijs in dit recept kun je gelukkig gewoon zonder ijsmachine maken en ook dat is in slechts 2 minuten klaar. De truc is de bananen zo’n 24 uur van tevoren in te vriezer (zonder schil!) en wanneer je klaar bent om het ijs te maken hoef je de bananen en overige ingrediënten alleen maar in de foodprocessor of blender te doen.

Appelkruimeltoetje met ijs
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
Appelkruimel
  • 100g gemengde noten
  • 2 el kokosolie, vloeibaar
  • 1 el honing
  • 1 appel
IJs
  • 2 bananen, ingevroren zonder schil
  • 2 el amandelpasta (of zonnebloempasta)
  • 1 tl kaneel
Bereiding
Appelkruimel
  1. Verwarm de oven voor tot 165 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Combineer gemende noten, kokosolie en honing in een foodprocessor en maal tot een kruimelig geheel.
  3. Leg de notenkruimels op de bakplaat en bak ze in 10-12 minuten goudbruin, je hebt nu een soort cruesli.
  4. Was de appel en zet deze op de spiraalsnijder met het mes voor plakjes; snijd in dunne plakjes en verdeel over 2 kommen.
IJs
  1. Combineer bananen, amandelpasta en kaneel in een foodprocessor of blender en maal tot een gladde massa.
  2. Verdeel het ijs over de appelplakjes en garneer met de notenkruimels.
 

Comments 2

  1. Samen met mijn dochter gemaakt, maar dan met cashewnotenpasta: heeeel erg lekker. Alleen was mijn blender niet sterk genoeg en hebben we bananen ietwat laten ontdooien en daarna lopen hakken en pureren op de ouderwetse manier. Deze houden we erin, want oh wat is dit lekker! Volgende keer gaan we banaan met beetje citroen, pasta en kaneel mixen en dan in vriezer plaatsen, zodat het ijs al ‘kant-en-klaar’ uit de vriezer gepakt kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.