Romig Bulletproof Koffie IJs

Bulletproof Koffie Roomijs

Romig Bulletproof Koffie IJs

Wie is er nu niet dol op een lekker ijsje tijdens een warme zomerdag? Ik in ieder geval wel. Kom maar op met die ijsjes 😉

Natuurlijk vind ik het ook superleuk om ijs te maken met verrassende ingrediënten. Met koffie bijvoorbeeld! En als ik dan toch bezig ben voeg ik nog veel meer gezonde items toe en helemaal geen suiker. Dat mis je echt niet, want dit ijsje is super verfrissend en romig van smaak. Het geeft je een fijne boost en dat zonder suikerdip achteraf.

Uiteraard gebruik ik niet ‘zomaar’ gewone koffie, maar echte Bulletproof koffie. Een koffie die helemaal vrij is van schimmels (dat komt vaak voor bij koffie, waardoor je er behoorlijk moe van kunt worden als je het drinkt), passende binnen de Bulletproof lifestyle. Een levensstijl die eigenlijk heel mooi aansluit op het Paleo voedingspatroon en waar ik me al een tijdje in aan het verdiepen ben. Ik ga het je niet allemaal uitleggen hier, want alles informatie daarover vind je gewoon op LiveHelfi.com.

En terwijl je het e-book leest kun je meteen lekker genieten van dit ijsje 😉

In het recept hieronder zie je dat ik onder andere brain octane olie (een extract van kokosolie welke o.a. zorgt voor een extra goed concentratievermogen) en collageenpoeder (gezonde bron van proteïnen en vol bouwstoffen voor de darmwand) toevoeg. Qua smaak proef je daar niets van in het ijsje, en je hoeft het dan ook niet per se toe te voegen. Maar leuk om mee te experimenteren is het in ieder geval wel.

Dit ijs is trouwens ook helemaal geschikt als tussendoortje wanneer je het EetPaleo Suikervrij programma volgt.

Bulletproof Koffie Roomijs
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 3 el Bulletproof koffie
  • 300 ml water
  • 100 ml kokosmelk
  • 75g cashewpasta
  • 3 el brain octane olie (optioneel)
  • 2 el collageenpoeder (optioneel)
  • ½ tl vanillepoeder
  • 4 el cacao nibs
Bereiding
  1. Breng het water aan de kook en schenk over de koffie. Laat enkele minuten staan en schenk het mengsel dan door een zeef in een kom.
  2. Voeg kokosmelk, cashewpasta, vanillepoeder en eventueel brain octane en collageenpoeder toe aan het mengsel en laat volledig afkoelen in de koelkast.
  3. Schenk in ijslollievormpjes of gebruik een ijsmachine om er roomijs van te maken.
  4. Garneer met cacao nibs.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.