Chocolade Gembermousse

Chocolade Gembermousse

Chocolade Gembermousse-small

Deze hele week staat in het teken van de Mason Jar: die handige inmaakpotten uit de VS. In principe zijn deze potten bedoeld om voedsel te conserveren, zodat je in de winter ook nog van je zelf gekweekte groenten kunt genieten, of van een pot zelfgemaakte bramenjam of makkelijke tomatensaus. De potten zijn namelijk gemakkelijk luchtdicht af te sluiten waardoor de inhoud niet snel zal bederven.

Maar wanneer je, net als ik, regelmatig op Pinterest kijkt, zie je dat je nog véél meer kunt doen met Mason Jars. De leukste ideeën komen er voorbij. Deze potten zijn namelijk niet alleen erg handig, ze zien er ook mooi uit.

Dankzij Masonjar.nl mocht ik de collectie Mason Jars uitgebreid testen, dit is namelijk de eerste webshop waar ze in Nederland te krijgen zij. Vanaf vandaag zul je een week lang dagelijks een nieuw recept op EetPaleo vinden waarbij ik een Mason Jar gebruik, te beginnen met deze Chocolade Gembermousse!

Chocolade Gembermousse

Deze chocolade gembermousse is lekker snel te maken, gewoon voor jezelf, of wanneer je gasten hebt en ze een heerlijk dessert wilt serveren. De verse gember geeft de mousse wat meer pit, maar ook de toevoeging van superfoods als rauwe cacao en chia zaad maakt deze mousse extra bijzonder. Heerlijk met een grote lepel opgeklopte kokosslagroom!

De leukste manier van serveren? In een Mason Jar natuurlijk! Het ziet er enorm leuk uit, en daarnaast is het een erg makkelijke manier van bewaren (zeker als je de mousse een dag of meer van tevoren maakt). Met deze mousse kon ik 2 Ball Half Pints vullen; te bestellen bij masonjar.nl!

Chocolade Gembermousse
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Kokosroom - 370 ml (ik heb een literpak kokosmelk van het merk Go Tan in de koelkast gezet, open geknipt en hier de room vanaf geschept)
  • Rauwe cacao - 6 el
  • Kokosbloesemsuiker - 3 el
  • Chia zaad - 2 el
  • Gemberwortel - 1 el, geraspt
Bereiding
  1. Schep 250 ml van de kokosroom in een kom en roer hier de overige ingrediënten doorheen tot een gladde chocolademousse is ontstaan.
  2. Verdeel de mousse over 2 Mason Jars of schaaltjes.
  3. Klop de overige 120 ml kokosroom luchtig met een handmixer tot het de structuur van slagroom
  4. heeft.
  5. Verdeel de kokosslagroom over de mousse en serveer.
  6. Eet langzaam om hier echt van te genieten. Eet smakelijk!
 

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.