Dadelballetjes met Chocolade

Dadelballetjes met Chocolade

Dadelballetjes met Chocolade

Vraag jij je nog steeds af wat je eens op tafel kunt zetten wanneer je visite krijgt? Iets lekkers voor bij de koffie wat echt iedereen lust? Of soms heb je gewoon zin in een lekker tussendoortje. Dan zijn deze dadelballetjes met chocolade heel geschikt!

Lekker met een vleugje kaneel en een dikke laag knapperige chocolade eromheen. Puur genieten! En dat met maar 4 ingrediënten!

Ze zijn bovendien notenvrij, glutenvrij en lactosevrij. Heel fijn als je daar niet goed tegen kunt.

Dadelballetjes met Chocolade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 200g Medjool dadels
  • 250g pompoenpitten
  • 1 tl kaneel
  • 150g pure chocolade (70% cacao of meer)
Bereiding
  1. Verwijder de pit van de dadels en combineer ze met pompoenpitten en kaneel in een foodprocessor.
  2. Maal tot een fijne, plakkerige massa. Voeg eventueel 2-3 eetlepels water toe om het iets kleveriger te maken.
  3. Vorm balletjes met een doorsnede van 3-4 cm van het mengsel en leg deze apart op een bord. Je kunt zo 15-20 balletjes maken.
  4. Smelt de chocolade au bain-marie en wentel de dadelballetjes er doorheen.
  5. Leg de balletjes direct op een vel bakpapier om uit te harden.
 

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.