Goddelijke Paleo Brownies

Goddelijke Paleo Brownies

Goddelijke Paleo Brownies

Deze paleo brownies zijn ongelofelijk decadent, maar soms mag dat wel toch!

Door de 300 gram pure chocola zijn deze paleo brownies echt goddelijk! Zo heerlijk vol van smaak, zacht en smeuïg… gewoon ontzettend lekker. Precies zoals een brownie hoort te zijn, maar dan vrij van granen en zuivel.

Voor een verjaardag of andere speciale gelegenheid zijn deze goddelijke paleo brownies echt een must-bake. In een uurtje hebt je ze al gemaakt en het is niet moeilijk om te maken. Pas op met het bakken, want het beslag is al gevaarlijk lekker.

Je kunt je afvragen of deze brownies wel ‘paleo’ zijn. Ik heb daar een uitgebreid artikel over geschreven: Hoe ga je om met Paleo Baksels. Ik denk in ieder geval dat het af en toe geen kwaad kan, genieten is ook belangrijk!

Goddelijke Brownies
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 12
Ingrediënten
  • 300 gram pure chocolade (70% of meer)
  • 250 gram kokosolie
  • 3 grote eieren
  • 300 gram palmsuiker
  • 80 gram kastanjemeel
  • 4 gram bakzout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Vet een bakvorm in van ongeveer 25x25 cm (kleiner kan ook maar dan wordt de baktijd langer).
  3. Verwarm de chocola en kokosolie samen au bain-marie tot een egaal mengsel.
  4. Klop de eieren en de palmsuiker tot een glanzende massa (niet te lang kloppen).
  5. Giet de gesmolten chocola/kokosolie door het eiermengsel en meng het geheel snel door elkaar.
  6. Voeg kastanjemeel en bakzout hier aan toe en meng tot een egale massa zonder klontjes. Het geheel wordt dik en haast elastisch.
  7. Giet in de bakvorm en strijk glad.
  8. Bak in de oven voor ongeveer 35-40 minuten of totdat deze gaar is. Het baksel blijft vrij vochtig (er kleven nog kruimels aan de sateprikker) maar het beslag mag niet vloeibaar meer zijn.
  9. Helemaal af laten koelen voordat je hem gaat snijden anders valt het geheel uit elkaar.
  10. Uitdelen of invriezen want wanneer deze brownies op het aanrecht blijven staan zijn ze levensgevaarlijk!
 

Comments 8

  1. Hoi, ik heb ze vanmiddag gebakken en zijn inderdaad erg lekker. Blijven ze lekker tot overmorgen? Dan wil ik ze als dessert serveren met zelfgemaakte lactosevrije frambozen yoghurtijs. Bewaar ik ze gewoon buiten de koelkast in een luchtdichte bak?
    Alvast bedankt voor je reactie.

    1. Post
      Author

      Hoi Mari! Tot overmorgen zullen ze zeker lekker blijven. Ikzelf bewaar ze altijd in een luchtdichte bak in de koelkast, dan blijven ze net wat verser 🙂

    1. Post
      Author
  2. Hoi Mariska,
    Ik wil morgen deze brownies gaan maken. Mag ik het kastanje een 1 op 1 vervangen door amandelmeel? En mag ik de palmsuiker 1 op 1 vervangen door cocosbloesemsuiker?
    Groetjes vivian

    1. Post
      Author
    1. Marinka gebruikt bijna altijd de chocolade van Vivani (o.a. te koop bij EkoPlaza). Dit zijn punten om op te letten als je chocola koopt:
      – Wat is de kwaliteit van de cacao? Is het bijvoorbeeld biologisch, is het fair trade? Dat is best belangrijk.
      – Wat is het cacaogehalte? 75% of meer is vrijwel altijd goed.
      – Wat zijn de overige ingrediënten in de reep? Melkvet en (soja)lecithine zijn bijvoorbeeld niet nodig voor een lekkere reep chocolade.
      – Is het rauwe chocolade? Dit is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur, rauw is niet per se beter namelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.