Paleo Chocoladetaartjes

Heerlijke Paleo chocoladetaartjes

Paleo Chocoladetaartjes

Super makkelijke, maar o zo lekkere paleo chocoladetaartjes. Glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers.

Deze paleo chocoladetaartjes zijn wel heel erg machtig, maar ze zijn gelukkig goed in te vriezen. Je kunt er dus een lange tijd plezier van hebben! Een heerlijke verwennerij voor af en toe.

Heb je geen cacaoboter dan kun je natuurlijk ook kokosolie gebruiken. De vulling wordt dan iets minder stevig en je kunt dan de taartjes het beste meteen vanuit de koelkast serveren. De cacaoboter geeft wel een heerlijke volle smaak aan de vulling dus kom je het een keer tegen is het zeker de moeite waard om mee te nemen en uit te proberen.

De overgebleven paleo chocoladetaartjes kun je prima invriezen en vervolgens weer laten ontdooien in de koelkast.

Heerlijke chocoladetaartjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
  • Voor de bodem:
  • 100 gram amandelmeel
  • 35 gram kokosmeel
  • 60 gram honing
  • 30 gram kokosolie (gesmolten)
  • 1 ei
  • Snuf zeezout
  • Extra kokosolie om de vormpjes in te vetten
  • Voor de vulling:
  • 100 - 150 gram ahornsiroop
  • 60 gram cacaoboter* (gesmolten)
  • 60 gram cacaopoeder
  • Optioneel; extra vulling b.v. walnoten, gemengde noten met rozijnen, kokos, goji bessen etc.
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 160°C
  2. Meng alle ingrediënten voor de taartbodem en zet deze in de koelkast zodat het deeg wat steviger kan worden.
  3. Vet de vormpjes in. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit of je kleine vormpjes gebruikt of één grote vorm. Je kunt ook prima een kleine springvorm gebruiken. Vul deze echter maar tot maximaal halverwege de rand met deeg.
  4. Zodra het deeg wat steviger is geworden kun je de vormpjes vullen met een laagje deeg van ongeveer 3 to 5 mm dik.
  5. Zet de vormpjes ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven. Hou ze in de gaten want het deeg verbrand snel. Zodra ze goudbruin zijn en de bodem stevig aanvoelt zijn ze klaar.
  6. Laat ze helemaal afkoelen.
  7. Meng de ingrediënten voor de vulling.
  8. Vul de vormpjes en laat ze afkoelen en opstijven in de koelkast.
 

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.