Kruidige appeltjes met kokosroom

Kruidige appeltjes met kokosroom

Kruidige appeltjes met kokosroom

Afgelopen week was een super leuke maar hectische week. De lancering van ons eerste kookboek, Paleo Ontbijt, overtrof alle verwachtingen en we hebben genoten van alle enthousiaste reacties. Al met al was het zo druk dat ik er niet eens meer aan  toegekomen ben om dit super lekkere recept  te posten!

Deze kruidige appeltjes met kokosroom heb ik bereid met zelfgemaakte hazelnootmeel. Errug lekker!!! Juist omdat de structuur wat grover is dan die van kant en klare amandelmeel krijg je een lekker korstje.

Vijfkruidenpoeder is een Chinees kruidenmengsel. Het bestaat uit kaneel, steranijs, szechuanpeper, venkel en kruidnagel, en geeft de appels een heerlijke kruidige smaak. Je kunt het bij de meeste supermarkten en toko’s krijgen. Heerlijk in combinatie met de appeltjes met kokosroom. Liever iets minder kruidig? Je kunt het eventueel ook vervangen door kaneel.

Je kunt dit gerechtje eten als ontbijt, tussendoortje of als dessert. Eigenlijk maakt het helemaal niet uit wanneer je het eet! Het is altijd lekker!

Kruidige appeltjes met kokosroom
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 1
Ingrediënten
  • 1 appel
  • 50 gram hazelnootmeel (kan vervangen worden door amandelmeel)
  • 2 tl vijfkruidenpoeder (kan vervangen worden door kaneel)
  • 2 el kokosolie
  • 3 el kokosroom
  • Optioneel: 2 tl ahornsiroop of honing
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de appel en snij deze in parten.
  3. Meng de hazelnootmeel met de vijfkruidenpoeder en smelt de kokosolie.
  4. Wentel elk partje appel eerst door de kokosolie en vervolgens door de hazelnootmeel zodat de appel helemaal bedekt is.
  5. Herhaal met alle partjes en leg ze op de bakplaat.
  6. Bak voor ongeveer 20 minuten in de oven waarbij je ze halverwege even omdraait.
  7. Meng ondertussen de kokosroom met de ahornsiroop of honing tot een dipsaus.
  8. Serveer de gebakken appel, warm of koud, met de dipsaus.
 

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.