Luxe Kruidkoek met Chocolade en blauwe bessen

Luxe Kruidkoek met Chocolade en blauwe bessen

Luxe Kruidkoek met Chocolade en blauwe bessen

Soms heb je weleens zo’n cake welke je gewoon in één keer op wilt eten. Dit is er zo een.

Lekker kruidig van smaak en dat gecombineerd met walnoten, blauwe bessen en lekker veel chocolade. Gewoon omdat het kan. En omdat het ontzettend lekker is 😉 Natuurlijk is dit niet bedoeld om elke dag te eten, maar voor een verjaardag of andere speciale gelegenheid is deze heel geschikt!

En het leukste is dat je over de cake eigenlijk helemaal niet na hoeft te denken. Je hoeft er geen aparte ingrediënten voor in huis te hebben. De basis van deze cake is namelijk gewoon een kant-en-klare Paleo cakemix. Hoe handig is dat?? In dit recept gebruik ik de Spicyliscious Cakemix van Paleo Food Company, mijn favoriet uit de lijn met cakemixen. Al zou je natuurlijk ook de Chocoliscious of Neutralicious cakemix kunnen gebruiken, ik weet zeker dat dat net zo lekker is.

Sabine, eigenaresse van Paleo Food Company, ontwikkelt al haar mixen helemaal zelf. Haar passie voor de Paleo levensstijl werd geboren uit een zoektocht naar gezondheid, want het leven met ME/CVS is nu eenmaal heel zwaar (ikzelf weet er alles van). En hoe gaaf is het dan als je zoiets om weet te toveren tot een ontzettend positief iets als je eigen productlijn? Ik heb daar echt diep respect voor!

Oh en buiten dat verhaal om zijn deze mixen ook gewoon echt lekker, niet geheel onbelangrijk 😉

Luxe Kruidkoek met Chocolade en blauwe bessen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 10
Ingrediënten
  • 1 zak Spicyliscious Cakemix
  • 8 eieren
  • 80g kokosolie, vloeibaar
  • 100g blauwe bessen
  • 75g walnoten
  • 50g chocolate chips (ten minste 70% cacao)
  • 100g pure chocolade (ten minste 70% cacao)
  • 50g ghee (of kokosolie)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en vet een cakevorm goed in met wat kokosolie.
  2. Meng de eieren en 80g kokosolie door de cakemix tot een dik beslag.
  3. Spatel de blauwe bessen, walnoten en chocolate chips door het beslag.
  4. Schep het beslag in de bakvorm en strijk glad met een lepel. Bak de cake in 45 minuten goudbruin en gaar.
  5. Laat de cake volledig afkoelen. Smelt in de tussentijd de pure chocolade en ghee au bain-marie en laat afkoelen tot een dikke, stroperige ganache. Deze moet nog wel schenkbaar zijn.
  6. Schenk de ganache over de cake en laat deze volledig afkoelen voor je de cake serveert.

Wil je deze cakemix ook eens uitproberen? Met de code ‘eetpaleo’ krijg je 10% korting op je bestelling op Paleo-Store.nl. Deze code is geldig tot 1 april 2017.

Comments 5

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.