Marsepeinletters

Marsepeinletters

Marsepeinletters

Tijd voor een echte Sinterklaas traktatie: marsepeinletters met chocola!

Sinterklaas is weer in het land; de recepten voor (gevuld) speculaas en pepernoten komen overal langs en kinderen gaan massaal over straat met een pietenpet en/of felgekleurde pofbroek. Een gezellige tijd!

Helaas gaat het in deze tijd eigenlijk wel heel erg veel om snoepen; kinderen krijgen thuis snoep in hun schoen, krijgen het mee naar school en waar Sinterklaas en zijn Pieten zijn, wordt snoep uitgedeeld. Niet zo gezond natuurlijk…

Toch is een traktatie af en toe erg lekker, zeker rondom Sinterklaas en Kerst. Daarom wilde ik proberen mijn favoriete Sinterklaas-snoep na te maken; de marsepein letter met chocola. Daar kon je me vroeger echt heel blij mee maken, maar sinds ik paleo ben gaan eten heb ik het niet meer gegeten.

Tot nu! Deze variant van de bekende marsepeinletters is wat mij betreft heel goed gelukt. De marsepein is goed kneedbaar waardoor je er ook andere figuurtjes mee zou kunnen maken.

Let wel; eet hier niet teveel van! Hoewel deze variant een stuk minder zoet is dan het origineel, blijft het nog altijd niet de gezondste keuze. Lees ook mijn artikel over Paleo baksels eens.

Marsepeinletters
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 320 g witte amandelen
  • 120 ml rauwe honing
  • 1 el speculaaskruiden
  • 50 g pure chocolade
Bereiding
  1. Combineer de amandelen, honing en speculaaskruiden in een foodprocessor en maal tot een dikke, kneedbare bal marsepein. Dit kan een aantal minuten duren.
  2. Verdeel de marsepein in 4 stukken en kneed hier letters van. Leg iedere letter op een stuk bakpapier.
  3. Smelt de chocolade au bain-marie en druppel dit over de letters. Je kunt eventueel ook de gehele letter met chocolade bedekken.
  4. Laat de letters met chocolade uitharden in de koelkast voor je ze serveert.
 

Comments 5

  1. Pingback: Top 3 gezonde Sinterklaasrecepten: dat is lekker genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *