Paleo mini-kerststol met amandelspijs

Paleo mini-kerststol met amandelspijs

Paleo mini-kerststol met amandelspijs

Bij Kerst hoort een feestelijk ontbijtje. Liever even geen eieren of smoothies, die eten we al genoeg. Wat dacht je van deze mini-kerststol? Ze zijn overheerlijk en perfect voor bij het kerstontbijt. Maar ze mogen natuurlijk ook als het geen Kerst is. 😉

Zo’n mini-kerststol is het allerlekkerst als die net uit de oven komt. Verwen jezelf met een flinke klodder roomboter of ghee erop. Maak je ze liever van te voren? Koud zijn ze ook heerlijk, of doe ze nog heel eventjes terug in de oven om ze op te warmen.

Eet smakelijk!

Paleo mini-kerststol met amandelspijs
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 6
Ingrediënten
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram kastanjemeel (of boekweitmeel)
  • 50 gram tapioca
  • ¾ tl bakzout
  • Vanille van twee vanillestokjes (ongeveer ¼ theelepel)
  • Rasp van 1 sinaasappel (biologisch)
  • Snuf zout
  • 60 ml kokosmelk
  • 100 gram roomboter of kokosolie (gesmolten en op kamertemperatuur)
  • 85 gram ahornsiroop
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 2 el sinaasappelsap
  • ¾ el appelciderazijn
  • 150 gram rozijnen
  • AMANDELSPIJS:
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram ahornsiroop
  • ½ eiwit
  • 1 el citroensap
  • Snuf zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Zet kleine cake of muffinvormpjes klaar en vet ze (indien nodig) in.
  3. Mix de ingrediënten voor het amandelspijs goed door elkaar tot een plakkerige massa en zet deze in de koelkast.
  4. Meng de amandelmeel, kastanjemeel, tapioca, vanille, bakzout, sinaasappelrasp en het zout door elkaar.
  5. In een twee kom meng je de kokosmelk, roomboter/kokosolie, ahornsiroop, eieren, sinaasappelsap en de appelciderazijn goed door elkaar.
  6. Voeg nu het amandelmeel mengsel toe aan het natte mengsel en roer goed door elkaar.
  7. Voeg als laatste de rozijnen toe.
  8. Kneed het spijs en maak voor elk vormpje een spijsrolletje van ongeveer 1 cm doorsnede.
  9. Vul elk vormpje voor de helft met beslag, druk het spijsrolletje erin en verdeel de rest van het beslag over de vormpjes
  10. Bak voor ongeveer 20-25 minuten of totdat de stolletjes bruin en gaar zijn.
  11. Zowel warm als koud erg lekker.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.