Paleo Peer Clafoutis met Perencustard en Kokosroom

Paleo Peer Clafoutis met Perencustard en Kokosroom

Paleo Peer Clafoutis met Perencustard en Kokosroom

Nog een heerlijk luxe ontbijtje of een super lekker toetje voor de feestdagen. Zelf vind ik de paleo clafoutis het lekkerste als deze warm is, maar ook koud is hij heerlijk.

Je kunt alle verschillende onderdelen overigens heel goed van te voren klaarmaken zodat je ’s ochtends niet vroeg in de keuken hoeft te staan. De paleo peer clafoutis kun je namelijk heel gemakkelijk even in de koekenpan opwarmen en de custard warm je snel in een steelpannetje even op.

Geniet ervan!

Paleo Peer Clafoutis met Perencustard en Kokosroom
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 100 ml kokosmelk
  • 50 gram boter of kokosolie (gesmolten)
  • 80 gram ahornsiroop of honing
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel arrowroot
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 peren, geschild en in partjes
  • CUSTARD:
  • 2 grote peren (gepureerd ongeveer 500 ml)
  • 4 eierdooiers
  • mespunt vanillepoeder
  • KOKOSROOM:
  • 1 blikje kokosroom of kokosmelk
  • Optioneel; honing of ahornsiroop naar smaak
Bereiding
  1. Vet een spring of taartvorm in.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. Meng de eieren met de kokosmelk, gesmolten boter of kokosolie, en de ahornsiroop of honing.
  4. Roer de amandelmeel, arrowroot en kaneel er doorheen tot je een mooi egaal beslag hebt.
  5. Giet het beslag in de vorm en druk de partjes peer in het beslag.
  6. Bak voor ongeveer 35-40 minuten in de oven of totdat de clafoutis gaar is.
  7. Serveer warm of koud.
  8. CUSTARD:
  9. Snij de peer in stukjes en maal (staafmixer) ze samen met de eierdooiers en de vanille tot een egale massa.
  10. Verwarm in een steelpannetje met dikke bodem voor ongeveer 8 minuten totdat de massa ingedikt is.
  11. KOKOSROOM:
  12. Zet het blikje kokosmelk 24 uur in de koelkast.
  13. Plaats een half uur voor je gaat beginnen een rvs of glazen kom in de vriezer. Heb je deze niet dan kun je natuurlijk ook een plastic kom gebruiken en heel snel werken zodat de room niet warm kan worden (dan wordt hij dun).
  14. Draai het blikje om en maak ze aan de onderkant open.
  15. Giet het kokoswater af (Niet weggooien, hoor! Kun je heerlijke smoothies mee maken).
  16. Schep de kokosroom in je ijskoude kom.
  17. Klop met een handmixer de kokos tot ‘slagroom’.
  18. Het resultaat is niet zo luchtig als echte slagroom maar het is een verdomd lekker gezond alternatief!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.