Paleo Rozijnen Cupcakes

Paleo Rozijnen Cupcakes

Paleo Rozijnen Cupcakes

Een lekker en makkelijk recept voor Paleo rozijnen cupcakes. Gewoon voor bij de thee of met een beetje kokosboter en suikervrije jam voor een feestontbijt of als traktatie. Eigenlijk is er altijd wel een moment te vinden voor deze lekkernijen!

Deze rozijnen cupcakes zijn bovendien glutenvrij, lactosevrij en notenvrij. Ik koos als meel voor kokosmeel. Let wel op dat je hier niet teveel van gebruikt, het absorbeert namelijk erg veel vocht. Als je beslag te droog wordt, voeg dan nog een ei of wat kokosmelk toe.

De cakejes zijn heerlijk met een rozijnen en notenvulling, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er een andere vulling in te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van blauwe bessen of stukjes appel!

Eet smakelijk!

Paleo Rozijnen Cupcakes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 45 - 75 ml ahornsiroop of honing (afstemmen op je smaak)
  • 100 gram gesmolten kokosolie of grasboter
  • 1 el citroensap
  • 1 tl vanille extract
  • 75 gram kokosmeel (Aman Prana)
  • ¼ tl bakzout (natriumbicarbonaat)
  • Snufje (zee)zout
  • Optioneel; 1 tl kaneel
  • Vulling; 150 gram rozijnen of een combinatie van rozijnen en gehakte noten
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160°C
  2. Vet een muffintray in of zet papieren vormpjes klaar (gebruik er twee tegelijk voor stevigheid)
  3. Klop de eieren los met een handmixer (niet te lang kloppen!)
  4. Voeg de ahornsiroop/honing, de kokosolie/grasboter, de citroensap en het vanille extract aan de eieren toe en meng dit door elkaar
  5. Zeef de kokosmeel en voeg hier de bakzout, het zout en eventueel het kaneel aan toe.
  6. Meng dit door het eimengsel. Even goed kloppen om alle klontjes eruit te kloppen.
  7. Roer de vulling er doorheen
  8. Verdeel het mengsel over de 12 vormpjes
  9. Bak voor ongeveer 25-30 minuten. Een sateprikker moet schoon uit het cakeje komen.
 

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.