Paleo Rozijnenbrood

Paleo Rozijnenbrood

Paleo Rozijnenbrood

Gemakkelijk te maken, niet droog, niet klef, vol smaak en nog gezond ook. Kortom: echt een lekker broodje, dit paleo rozijnenbrood!

Voor degenen die toch graag zo af en toe een boterham willen eten, wilde ik graag een makkelijk broodrecept maken. Maar dan natuurlijk wel zonder granen en zuivel: glutenvrij en lactosevrij dus. En dat is gelukt: dit rozijnenbrood is heerlijk, je mist de gewone boterham echt niet. Maar het is ook heerlijk als een verwennerij bij de thee of koffie.

Je hoeft er trouwens niet per se een brood van te maken, met dit recept kun je echt alle kanten op. Ook in een ronde springvorm komt het prima tot zijn recht, of zelfs in muffinvormpjes. Het enige wat niet lukt is het deeg met de hand kneden en er losse broodjes van vormen. Daar is het deeg helaas te plakkerig voor, het is meer een cake-achtig beslag.

Het paleo rozijnenbrood kun je gewoon zo eten, of met wat beleg naar keuze: wat dacht je van notenpasta met plakjes banaan of gewoon een dikke laag roomboter of ghee? Geniet ervan!

Paleo Rozijnenbrood
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 75g kokosmeel
  • 150g arrowroot
  • 100g gebroken lijnzaad
  • 1 tl baksoda
  • ½ tl zout
  • 120 ml kokosolie, vloeibaar
  • 120 ml water
  • 3 eieren
  • 2 tl appelazijn
  • 75g rozijnen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed een brood- of cakevorm met bakpapier.
  2. Combineer kokosmeel, arrowroot, lijnzaad, baksoda en zout in een beslagkom.
  3. Combineer kokosolie, water, eieren en appelazijn in een kom en roer goed door elkaar.
  4. Schenk de vloeibare ingrediënten bij het meel in de beslagkom en meng tot een plakkerig beslag.
  5. Schep de rozijnen er als laatste doorheen.
  6. Bak het brood in 40 minuten gaar en laat het daarna minstens een half uur afkoelen.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.