Witte Chocoladetaart met Rozenwater

Witte Chocoladetaart met Rozenwater

Witte Chocoladetaart met Rozenwater

Mmmmm, taart! En wat is het eigenlijk leuk om lekker de keuken in te duiken om te gaan bakken. Ik weet niet precies hoe dat zit, maar door zo creatief bezig te zijn raak ik heerlijk ontspannen. Deze keer besloot ik een ietwat verrassend ingrediënt in een cake te stoppen, namelijk cacaoboter. Om het idee van een witte chocoladecake te krijgen. Dat is echt super goed gelukt!

Witte chocoladefrosting, of toch een ganache?

De frosting eromheen werd ook een succes, maar dat komt voornamelijk omdat ik daar tegenwoordig palm shortening voor gebruik. Het kán ook met kokosolie of kokosslagroom, maar dat vind ik zelf een klein beetje minder lekker. Niets mis mee uiteraard, maar als je palm shortening kunt krijgen zou ik dat zeker eens proberen. Ikzelf bestel het altijd hier bij iHerb.

Mocht je dat niet willen, dan kun je altijd voor een heerlijke chocoladeganache gaan als zijnde ‘frosting’. Of gebruik één van de recepten voor frosting uit mijn boek Paleo Traktaties.

Witte Chocoladetaart met Rozenwater

Hoe ik mijn taarten laat testen

Deze witte chocoladetaart maakte ik voor mijn ouders omdat ze op visite kwamen. We wonen best een eindje van elkaar af en dan is het extra leuk om iets te maken. Als ik daar langs ga maakt mijn moeder ook altijd iets lekkers, dus dan kan ik uiteraard niet achter blijven. Gelukkig is bakken voor ons allebei een hobby! Daarnaast is het een super goede test om zo’n taart aan visite te serveren – dan weet ik meteen of ik het recept online kan zetten of niet. Op Instagram werd me daar al volop naar gevraagd.

Dus bij deze! Het recept voor Witte Chocoladetaart met Rozenwater.

Wil je de bovenkant ook mooi versieren? Gedroogde rozenknopjes vind je o.a. bij Dille en Kamille en de lavendel en witte bloemetjes heb ik zelf geplukt uit mijn balkontuin(tje). Viooltjes zijn ook erg leuk op zo’n taart, en die zijn trouwens nog eetbaar ook.

Witte Chocoladetaart

Witte Chocoladetaart met Rozenwater
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
In dit recept worden 2 springvormen van hetzelfde formaat gebruikt. Heb je maar 1 springvorm in plaats van 2? Verdeel dan de helft van het cakebeslag over deze springvorm en bak deze cake zoals aangegeven. Laat de cake 10 minuutjes afkoelen, haal deze voorzichtig uit de vorm en leg deze op een snijplank om verder te koelen. Doe een nieuw stuk bakpapier in de springvorm, verdeel de andere helft van het beslag hierover en bak deze cake ook zoals aangegeven. Dit duurt iets langer, maar werkt natuurlijk net zo goed.
Auteur:
Personen: 16
Ingrediënten
Cake:
  • 250g amandelmeel
  • 70g kokosmeel
  • 70g bakbananenmeel (of arrowroot)
  • 1 tl bakzout
  • ½ tl vanillepoeder
  • snuf zout
  • 12 grote eieren
  • 160 ml ahornsiroop
  • 60g cacaoboter, au bain-marie gesmolten
  • 60g ghee, gesmolten
  • 120 ml kokosmelk
  • 1 el citroensap
Frosting:
  • 300g palm shortening (of kokosolie, of kokosroom)
  • 70g cacaoboter, au bain-marie gesmolten
  • 120 ml honing
  • 4 el bakbananenmeel
  • 3 el rozenwater
  • ¼ tl vanillepoeder
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed 2 springvormen met een doorsnede van 18 tot 23 cm met bakpapier. Vet de randen in.
  2. Meng de droge ingrediënten voor de cake in een beslagkom. Voeg de overige ingrediënten hier aan toe en roer goed door elkaar met een garde.
  3. Verdeel het beslag over de springvormen en strijk glad met een spatel. Bak de cakes in 40 minuten gaar.
  4. Laat de cakes volledig afkoelen en maak in de tussentijd de frosting.
  5. Meng de ingrediënten voor de frosting door elkaar in een grote kom en gebruik een handmixer (of keukenmachine met garde) om het geheel luchtig op te kloppen. Zet de frosting niet langer dan een half uur in de koelkast, anders wordt deze al snel te hard.
  6. Verdeel ⅓ deel van de frosting over 1 van de cakes. Leg de andere cake er bovenop en verdeel de rest van de frosting over de bovenkant en zijkanten van de taart.
  7. Bewaar de taart tot het serveren in de koelkast.
 

Witte Chocoladetaart met Rozenwater

Comments 6

    1. Rozenknopjes/rozenblaadjes en lavendel vind je bij de natuurwinkel bij de thee of bij de toko. Eetbare bloemen kun je bij de groothandel, online of soms ook de groenteboer kopen. Of je kweekt ze in je eigen tuin 😉

      1. ik weet niet waarom iedereen toko aanbeveel ,ik heb vorige jaar bestelling gedaan en betaald en nooit is er iets thuis toegekomen en geld heb ik ook niet gekregen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.