Ethiopische Gehaktschotel

Ethiopische Gehaktschotel

Ethiopische Gehaktschotel

Meestal maak ik gewoon even snel een maaltijd wanneer ik honger heb. Hop alles in de pan, roeren maar en klaar. Zo simpel kan Paleo eten tenslotte zijn! Maar soms lukt zo’n maaltijd wel zodanig goed, dat ik ‘m heel snel op de foto zet voor ik ga eten. Je raadt het al; deze Ethiopische gehaktschotel is er zo een!

Kruiden, kruiden en nog meer kruiden

Het begon eigenlijk bij het uitzoeken van mijn kruidenkastje(s). Ik vind het superleuk om allerlei kruiden in huis te hebben, nieuwe combinaties en spectaculaire mengsels. De een nog lekkerder dan de ander. Alleen als het er dan op aan komt pak ik toch weer terug naar mijn oude en vertrouwde kruiden, en vervolgens denk ik ‘ohja, ik had die of die kruiden toch eens moeten proberen’. Uiteraard bedenk ik dat op het moment dat ik al aan het eten ben en het te laat is..

Berbere

Vandaag bedacht ik me dat echter vóór ik ging koken. En daar stond een pot Berbere me min of meer aan te kijken. Die ging het worden! Berbere is een heel erg pittig Ethiopisch kruidenmengsel. Mijn mix heb ik uit de VS meegenomen, dus ik heb uiteraard even voor je gezocht waar je dit in Nederland kunt halen. Bij Pit & Pit hebben ze het! Ik denk dat de samenstelling hier ook iets anders is, aangezien ze het ‘mild’ noemen. Maar het zal ongetwijfeld minstens zo lekker zijn.

Probeer maar eens!

Ethiopische Gehaktschotel
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 100g shiitakes, in plakjes
  • 250g rundergehakt
  • 300g zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 venkel, in dunne plakjes
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • 2 tl Berbere
  • ½ tl zout
  • 4 el verse munt, fijn gesneden
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui aan.
  2. Bak de shiitakes enkele minuten mee en voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul.
  3. Voeg de zoete aardappel en venkel toe zodra het gehakt wat bruin begint te worden en schep alles gedurende 3-4 minuten regelmatig om.
  4. Schep de bosuitjes, berbere en zout door het gerecht. Voeg een flinke scheut water toe aan de pan en doe er een deksel op. Laat op een laag vuur nog 5 minuten garen.
  5. Verdeel over 2 borden en garneer met de fijn gesneden munt.

Ben je op zoek naar nog meer makkelijke én lekkere maaltijden? In Eet Paleo in 7 Stappen vind je meer dan 160 recepten voor elke dag.

Ethiopische Gehaktschotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.