Romige Paleo Kippensoep

Romige Kippensoep

Romige Paleo Kippensoep

Wat is er nu lekkerder dan een kop heerlijk romige kippensoep op een koude herfstdag? Niet veel, toch? Ok, chocolademelk misschien 😉 Maar dat is natuurlijk geen echte maaltijd.

Dit recept ontstond eigenlijk bij toeval. Ik had nog behoorlijk wat kip in de vriezer, het was koud buiten. Bovendien hadden we niet zo veel groenten meer in huis, voornamelijk wortel en bleekselderij (die blijven op de een of andere manier altijd het langste liggen in de koelkast..). Dus besloot ik maar soep te maken! Wortel en bleekselderij zijn namelijk heerlijke smaakmakers in soepen en stoofschotels.

De soep zelf wat een groot succes. Mijn vriend kwam de keuken in gelopen terwijl hij enthousiast verkondigde hoe lekker het wel niet rook. En vervolgens lepelde hij de halve pan met gemak naar binnen 😉 Maar ik moet zeggen: deze soep is ook wel écht heel lekker.

Heb je ook al zin om ‘m te proberen? Ja? Dan vind je hieronder het recept!

Romige Kippensoep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2-3 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 kg kippenpoten (2 of 3)
  • 1500 ml water
  • 1 el gedroogde tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 tl venkelzaad
  • 6-8 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 500g wortel, in plakjes
  • 250 ml kokosroom
  • peper en zout
  • 4 el edelgistvlokken (optioneel)
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een grote soeppan en bak hierin de ui en knoflook even aan.
  2. Voeg de kippenpoten toe en schenk er het water bij. Voeg ook tijm, laurierblaadjes en venkelzaad toe.
  3. Breng het geheel aan de kook en laat de kip in 45 minuten op een laag vuur gaar koken.
  4. Haal de kippenpotten uit de soep met behulp van een tang, laat ze eventjes afkoelen tot je ze aan kunt raken.
  5. Voeg in de tussentijd de bleekselderij en wortel toe aan de soep en breng opnieuw aan de kook. Laat de groenten in 10-12 minuten zachtjes gaar koken.
  6. Verwijder de huid en de botten van de kippenpoten (hier kun je later nogmaals bouillon van trekken als je dat wilt!) en trek het vlees in stukjes.
  7. Voeg het kippenvlees en de kokosroom toe aan de soep en haal de pan van het vuur.
  8. Breng op smaak met peper en zout en roer er eventueel de edelgistvlokken doorheen om een kaas-achtige smaak aan de soep te geven.
Tip: Voeg ook eens 200 gram paddenstoelen naar keuze toe aan deze soep.

    Wil je deze soep in de slowcooker maken? Dat kan ook! Bak de ui en knoflook even aan in de kokosolie (dit kan gewoon in de pan van de slowcooker). Voeg dan alle ingrediënten toe aan de slowcooker (behalve peper, zout en edelgistvlokken) en laat het geheel in 4,5 uur op de lage stand gaar stoven. Haal vervolgens de kippenpoten uit de pan, en voeg alleen het kippenvlees terug toe aan de soep.

    Meer recepten voor de slowcooker vind je in mijn boek Paleo Slowcooker.

    Romige Paleo Kippensoep

    Comments 2

    1. Lijkt me inderdaad een heerlijk soepje.
      Ik ga het maken in de slowcooker !!

      De pan van mijn crockpot kan niet op het vuur, dus de uien en knoflook bak ik eerst even apart aan in een koekenpan.

    2. Hoi, als ik dit in een snelkookpan wol maken hoeveel minuten moet ik dan rekenen voor alle 2 de gedeeltes?
      Groetjes Leonie Zanting

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.