Dat je een lekker bord pasta helemaal niet hoeft te missen als je Paleo eet, weten de meesten inmiddels wel. Courghetti heb je vast weleens geprobeerd. En misschien ook wel pompoenspaghetti of zeewierpasta. Maar wist je dat je ook zoete aardappel pasta kunt maken? Hoe? Dat vertel ik je in dit recept!
Zelf glutenvrije pasta maken
Toen ik net begon met Paleo, wist ik nog helemaal niet dat het mogelijk was om zelf glutenvrije pasta te maken. Ik was dan ook super blij toen ik de spiraalsnijder ontdekte, een handig apparaat waarmee je voedsel tot dunne reepjes snijdt. Alle groenten werden uit de kast gehaald om spaghetti slierten van te draaien: courgette, pompoen, knolselderij, wortel. Ook de zoete aardappel (een van mijn favoriete groente!) moest eraan geloven.
Zoete aardappel pasta
Na de trend van een paar jaar geleden is de spiraalsnijder een beetje in de vergetelheid geraakt. Dat is jammer, want het is echt een fijn keukenhulpje dat ik bijna wekelijks gebruik. Binnen een paar minuten maak je super makkelijk je eigen zoete aardappel pasta. Schil je favoriete groente, zet deze op de spiraal en draai je zelfgemaakte pasta. Klaar is kees!
Heb je iets meer instructies nodig over hoe een spiraalsnijder precies werkt, bekijk dan het kookfilmpje hieronder.
Let op dat je een stevige en scherpe snijder gebruikt en niet een spirelli in een puntenslijper model. Dan ben je namelijk wel een tijdje bezig met pasta maken…
- 1 el kokosolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden
- 250g kastanjechampignons, in plakjes
- 400g zoete aardappel, in lange slierten gesneden
- 400g tomatenstukjes
- 2 bosuitjes, in ringen
- 4 el peterselie, fijn gesneden
- Peper en zout
- 4 el pijnboompitten
- Verhit de kokosolie in een wok of hapjespan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan.
- Bak de champignons mee tot deze bijna gaar zijn en voeg daarna de zoete aardappel slierten en tomatenstukjes toe.
- Schep alles 2-3 minuten goed om tot de zoete aardappel zachter is, maar niet uit elkaar valt.
- Meng bosui en peterselie door het gerecht en breng op smaak met peper en zout.
- Garneer met pijnboompitten.
Comments 14
Wij zijn niet zulke champignons liefhebbers. Wat kan je in de plaats daarvan doen?
Je kunt paprika of courgette gebruiken 🙂
ik hou echt niet van kokos (dus de olie vind ik eigenlijk ook niet lekker) wat kan ik daarvoor in de plaats doen?
Je kunt ook de geurloze variant van kokosolie gebruiken 🙂
Dag, heb dit recept gemaakt vind het heerlijk, er zullen er nog volgen.
Vandaag bereid heerlijk gegeten ik heb er wel een stukje zalm bij gedaan een heerlijke combinatie
Hallo,
Is het nu een pompoen of zoete aardappel?
Of kan het alle twee??
Groet,
Ron de Bruijn
Het is zoete aardappel pasta 🙂
Zojuist bereid. Helaas vind ik hem niet zo lekker. Volgende keer maak ik hem met zalm, wellicht dat het dan wel smaakt
ik probeer nog een keer, ik heb echt eerder niet op deze recept gereageerd. Ik houd het korter.
Ik zou graag advies van naam en toenaam van een slierten machine.
Welk vlees zou erbij kunnen?
Hee Truus, persoonlijk vind ik elk stukje vlees heerlijk erbij!
Hoi hoi waar kan je zo’n pasta slirten machine vinden van goede kwaliteit?
Was ook even aan het twijfelen, zag staan zoete aardappel in het Recept maar in de video met flessen pompoen toch?
Ga het zeker allemaal proberen!
Dankjewel voor al die inspiratie
Groetjes en een fijne dag! 🌸
HI Mirabella,
Je kan dit bij de Blokker kopen of de Casa.
Ik zelf heb er eentje van de AH maar de kwaliteit is niet geweldig 😉