Zoete aardappel pasta zelf maken recept Paleo glutenvrij lactosevrij

Zoete Aardappel Pasta

Zoete aardappel pasta zelf maken recept Paleo glutenvrij lactosevrij

Dat je een lekker bord pasta helemaal niet hoeft te missen als je Paleo eet, weten de meesten inmiddels wel. Courghetti heb je vast weleens geprobeerd. En misschien ook wel pompoenspaghetti of zeewierpasta. Maar wist je dat je ook zoete aardappel pasta kunt maken? Hoe? Dat vertel ik je in dit recept!

Zelf glutenvrije pasta maken

Toen ik net begon met Paleo, wist ik nog helemaal niet dat het mogelijk was om zelf glutenvrije pasta te maken. Ik was dan ook super blij toen ik de spiraalsnijder ontdekte, een handig apparaat waarmee je voedsel tot dunne reepjes snijdt. Alle groenten werden uit de kast gehaald om spaghetti slierten van te draaien: courgette, pompoen, knolselderij, wortel. Ook de zoete aardappel (een van mijn favoriete groente!) moest eraan geloven.

Zoete aardappel pasta

Na de trend van een paar jaar geleden is de spiraalsnijder een beetje in de vergetelheid geraakt. Dat is jammer, want het is echt een fijn keukenhulpje dat ik bijna wekelijks gebruik. Binnen een paar minuten maak je super makkelijk je eigen zoete aardappel pasta. Schil je favoriete groente, zet deze op de spiraal en draai je zelfgemaakte pasta. Klaar is kees!

Heb je iets meer instructies nodig over hoe een spiraalsnijder precies werkt, bekijk dan het kookfilmpje hieronder.

Let op dat je een stevige en scherpe snijder gebruikt en niet een spirelli in een puntenslijper model. Dan ben je namelijk wel een tijdje bezig met pasta maken…

Zoete Aardappel Pasta
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 el kokosolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 250g kastanjechampignons, in plakjes
  • 400g zoete aardappel, in lange slierten gesneden
  • 400g tomatenstukjes
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • 4 el peterselie, fijn gesneden
  • Peper en zout
  • 4 el pijnboompitten
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een wok of hapjespan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan.
  2. Bak de champignons mee tot deze bijna gaar zijn en voeg daarna de zoete aardappel slierten en tomatenstukjes toe.
  3. Schep alles 2-3 minuten goed om tot de zoete aardappel zachter is, maar niet uit elkaar valt.
  4. Meng bosui en peterselie door het gerecht en breng op smaak met peper en zout.
  5. Garneer met pijnboompitten.
 

Comments 8

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.