Kokos Citroenbommetjes

Kokos-citroenbommetjes

Kokos-citroenbommetjes

Soms kun je wel even wat extra energie gebruiken.. En dan heb ik het natuurlijk niet over een mierzoete snack of andere vorm van snelle suikers, nee, ik heb het over vet! Vet is verzadigend en geeft je energie. Wanneer ik honger heb maar ik binnen nu en afzienbare tijd nog geen maaltijd kan eten, kies ik altijd voor een vette snack.

Liefst in de vorm van kokos, gewoon omdat ik daar zo dol op ben.

Een snack als deze maakt het afkicken van een suikerverslaving trouwens een stuk gemakkelijker. Het vult je namelijk op en geeft je energie, maar het geeft geen grote bloesuikerpiek. Zo krijg je de zoete trek eindelijk onder controle. Worstel jij met een suikerverslaving? Bekijk dan zeker EetPaleo Suikervrij eens, daarin leer je alles over een suikerverslaving én hoe je er vanaf komt.

Deze kokos-citroenbommetjes zijn gemaakt van santen (op deze pagina vind je daar meer informatie over), een dikke kokospasta die hard is wanneer deze gekoeld is. Eigenlijk net zoiets als kokosolie, maar dan veel sterker naar kokos smakend.

Kokos-citroenbommetjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 10
Ingrediënten
  • 200g santen (1 blok)
  • 1 citroen
  • ¼ tl vanillepoeder
Bereiding
  1. Leg de verpakking met Santen in een schaal met heet water en laat deze in 15 minuten zacht worden.
  2. Knijp de santen uit de verpakking in een schaal en meng er het sap en rasp van de citroen en vanillepoeder doorheen.
  3. Schep het mengsel in mini-muffinvormpjes of andere vormpjes naar keuze en laat ze in 2-3 uur hard worden in de koelkast.
  4. Bewaar bij een temperatuur onder 20 graden omdat de santen anders te zacht wordt om goed uit de hand te kunnen eten.
 

Comments 25

    1. Hoi Mieke, vanillepoeder is niks anders dan fijngemalen vanillestokjes. Dit kun je krijgen bij de Natuurvoedingswinkel. Vanillesuiker is witte kristalsuiker waar vanille-extract aan toegevoegd is. Dit zou ik vermijden als ik jou was!

        1. Post
          Author

          Ik denk dat dat wel kan als je ze héél fijn maalt, maar dan moeten de stokjes wel goed droog zijn. Een andere optie is dat je de lege stokjes in een flesje met goedkope wodka zet en dat ongeveer 45-60 dagen laat trekken, dan heb je zelfgemaakte vanille extract 🙂 (duurt wel even, maar dan heb je ook wat)

  1. Klinkt lekker! Maar de santen uit de supermarkt bevat helaas onwijs veel e-nummers. Waar kan ik hem nog meer kopen? In de natuurwinkel heb ik het niet zien staan..

    1. Hoi Kitty, het ligt een beetje aan welk merk Santen je koopt. Het merk ‘Toko-Lien’ bevat helemaal geen e-nummers en kan ik gewoon bij de Jumbo en de Deen krijgen.

  2. Ik twijfel nog steeds of wat ik heb Santen is. Er staat op de verpakking Creamed Coconut / Kokoscrème en is van het merk Amaizin (gekocht bij biologische winkel). Is Santen het Indische woord voor Kokoscrème?

    1. Post
      Author
      1. Gemaakt en is erg lekker. Hoe lang kan ik het goed houden in de koelkast denk je? (ik heb limoen ipv citroen gebruikt).

        1. Post
          Author
    1. Post
      Author
  3. Hai Marinka, ik ben echt geen citroen mens… waarvoor kan ik dit vervangen in dit gerecht? Zou iets terke koffie bijvoorbeeld iets kunnen zijn? #dtv 😉

    1. Post
      Author

      In principe kun je de citroen gewoon weglaten! Maar koffie lijkt me een heel goed idee, dat zal lekker zijn 😃 Maar een lepel notenpasta of gehakte noten kan natuurlijk ook. Of noten én koffie! Ik krijg er spontaan zin in 😉

      1. ik heb verschillende noten versies gemaakt; mjammie!!! En raat eens? Gesmikkeld bij de koffie… 1 + 1 = …. morgen proberen mét sterke koffie erdoor! Wat een feest zeg jouw recepten! Zo eenvoudig, zo lekker! Mijn man staat versteld en doet heel graag mee! (hij zegt dat hij de kaas per ongeluk vergeet mee te nemen naar zijn werk maar ik geloof er niks van! ;–)

        1. Post
          Author
    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.