kippenbouillon

Echte kippensoep

Echte kippensoep

Het is er echt weer voor, een heerlijke kom zelfgemaakte kippensoep. Natuurlijk niet uit een pakje, want zelfgemaakt is veel lekkerder en een stuk gezonder. Deze kippensoep zit bomvol vitaminen en mineralen en is een stuk minder zout. Maar wees niet bang, de smaak is juist veel lekkerder!

Kippensoep maken is helemaal niet moeilijk, je bent zelf maar een kwartiertje bezig. Het is eigenlijk heel makkelijk, je doet alle ingrediënten samen in een grote pan. Daarna is het vooral een kwestie van geduld: het zachtjes laten koken.

Ik gebruik zelf het liefst een slowcooker, daar heb je geen omkijken meer naar. Je kunt ook een grote soeppan op laag vuur zetten. Laat het vooral lekker lang pruttelen, zodat alle smaken in de soep zijn getrokken.

Het recept voor zelfgemaakte kippenbouillon vind je trouwens hier, een heerlijke basis voor vele soepen of los als heilzame bouillon.

Eet smakelijk!

Echte kippensoep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
  • 1 biologische kip (b.v. van www.okvlees.nl of je biologische slager)
  • 2 liter water (of een combinatie met zelf getrokken kippenbouillon)
  • ½ eetlepel appelciderazijn (of andere vorm van azijn)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 winterwortel, fijn gesneden
  • 3 stengels bleekselderij, fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 laurierblad
  • (Keltisch ) zeezout naar smaak
  • Optioneel; verse gember naar smaak
Bereiding
  1. Plaats alle ingrediënten in een grote soeppan of een slowcooker.
  2. Breng even aan de kook en zet de pan daarna op het kleinste pitje (of de slowcooker op de laagste stand) en laat deze voor 8 tot 10 uur pruttelen.
  3. In ieder geval net zolang totdat het vlees van het bot valt.
  4. Zeef de soep en verwijder de botjes. Het vlees kun je met een vork uit elkaar trekken en samen met de groenten terug de soep in. (Verwijder wel het laurierblad)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.