Kip met mango-koriandersaus

Kip met mango-koriandersaus

Kip met mango-koriandersaus

Kip met mango, een heerlijke combinatie. Deze kip met mango-koriandersaus is lekker kruidig en fris tegelijk Lekker met een salade, maar ook heerlijk bij geroosterde groenten of broccoli. Eén ding is zeker: vrolijk word je er in ieder geval van.

Ondanks enkele warme dagen is de zomer nu toch echt voorbij. Het is oktober: leuk, want de feestdagen komen er weer aan, maar ook jammer omdat al die vrolijke zomerse groenten en fruit niet meer verkrijgbaar zijn.

Bij het zien van sappige, rijpe mango’s op de markt maakte mijn hart weer een klein sprongetje terug naar de zomer. Dat komt in dit gerecht helemaal terug: een goed gebakken kipfilet met daarop een frisse, kruidige mangosaus.

Wist je trouwens dat mango veel vitamine A en C bevat? Samen met de antioxidanten die erin zitten levert de mango je immuunsysteem een echte boost. En dat is fijn, aangezien de donkere, koude dagen (inclusief virussen die de ronde doen) er weer aan komen.

Tip: Dit gerecht is ook heel lekker met een kippendij (met of zonder bot). Ikzelf heb standaard een voorraadje kip in mijn vriezer liggen, ik bestel het bij De Woeste Grond. Dat bevalt echt heel goed.

Kip met mango-koriandersaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 2 el kokosolie
  • 1 mango
  • 2 cm gemberwortel
  • 20g verse koriander
  • ¼ tl zout
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kipfilets aan beide kanten bruin.
  2. Laat ze met een deksel op de pan in ongeveer 15 minuten op laag vuur garen.
  3. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Schil de gemberwortel en hak deze grof.
  5. Combineer de mango, gember, koriander en het zout in een blender of foodprocessor en pureer tot een gladde saus.
  6. Snijd de kipfilets in plakjes en verdeel de saus er overheen. Serveer met groenten naar keuze.
 

Comments 3

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.