Spinazie kip met geroosterde cashewnoten

Spinazie kip met geroosterde cashewnoten

Spinazie kip met geroosterde cashewnoten

Deze foto doet het gerecht helaas geen eer aan (ik had honger 😉 ) maar het was zo’n heerlijke maaltje dat ik hem wel even met jullie moet delen! Deze spinazie kip met cashewnoten, cashewnoten en ananas is ontzettend makkelijk om te maken, het staat al in 20 minuutjes op tafel.

Door de kip lekker te kruiden, krijgt het gerecht een heerlijke smaak. Zeker in combinatie met de cashewnoten, champignons, ananas en de spinazie.

Spinazie kip met geroosterde cashewnoten
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 2 biologische kippendijbenen
  • 1 doosjes champignons
  • 4 flinke handen gewassen spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • Ongeveer 200 gram ananas (vers of uit blik)
  • Kipkruiden
  • Kokosolie om in te bakken
  • Ongeveer 100 gram Cashewnoten
  • Zeezout
  • KIPKRUIDEN (voor 500 gram kip)
  • 1 tl zeezout
  • ¾ tl paprikapoeder
  • ½ tl tijm
  • ½ tl basilicum
  • ½ tl uienpoeder
  • ¼ tl koriander (ketoembar)
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl zwarte peper
Bereiding
  1. Trek het vel van de kipdijbenen en snij het vlees in blokjes. Meng de kip met de kipkruiden en laat deze even intrekken.
  2. Snij de champignons in kwarten, pers de teentjes knoflook en snij de ananas in blokjes.
  3. Bak de cashewnoten in een droge pan op hoog vuur totdat ze bruine plekjes krijgen. Let er wel op dat je bij de pan blijft en de cashewnoten regelmatig omschud om te voorkomen dat ze aanbranden.
  4. Voeg vlak voor de nootjes klaar zijn wat zeezout toe en schud de cashewnoten nog een paar keer goed door elkaar. Schep de nootjes in een bakje om iets af te koelen.
  5. Bak de champignons, in wat kokosolie, op hoog vuur tot ze wat geslonken zijn en voeg dan de knoflook toe, laat deze even kort meebakken tot de keuken heerlijk naar knoflook ruikt.
  6. Schep de knoflook champignons uit de pan en bak nu de kip op hoog vuur in kokosolie totdat de kip gaar is.
  7. Voeg de champignons en de ananas toe en warm even door.
  8. Voeg vlak voor het serveren de spinazie toe en roer deze even door de kip totdat de spinazie warm is en iets geslonken. Bak de spinazie niet te lang mee want dan veranderd het in snot en verliest het zijn bite.
  9. Serveer de spinazie kip met de geroosterde cashewnoten en smullen maar!
 

Comments 1

  1. Het recept met kalkoenfilet en spekjes iets veranderd. Het was heel anders dan ik gewend was door de combi met ananas. Wel lekker hoor!Er kwam wel erg veel vocht vrij.
    Daar wist ik niet goed raad mee.
    Ik heb er nog gebakken zoete aardappelen bij gedaan.
    Verder complimenten voor heerlijke recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.