Aspergesoep met Sinaasappelroom

Aspergesoep met sinaasappelroom

Aspergesoep met sinaasappelroom

Het is lente! De allereerste ‘rokjesdag’ van het jaar is geweest (joepie!) en het lekkere weer houdt nog wel even aan. Althans, dat hoop ik.

Wat me echter ook opvalt is dat iedereen massaal op dieet is gegaan. Want ja, het is lente en dat betekent dat de zomer ook in razend tempo dichterbij komt. Gelukkig is een dieet helemaal niet nodig wanneer je Paleo eet, maar dat betekent echter niet dat je je voedingspatroon niet wat kunt fine-tunen. Ik weet zelf maar al te goed hoe lastig het kan zijn om Paleo zoetigheden als traktatie te beschouwen. Als iets wat je misschien eens per week eet, en zeker niet iedere dag.

Het feit dat je het moeilijk vindt om er vanaf te blijven is een teken dat je je suikerverslaving nog niet helemaal onder controle hebt. En laat dat nu net de sleutel zijn om weer strak in je vel te zitten!

Vind je dit lastig? Dan help ik je graag door middel van mijn EetPaleo Suikervrij programma. Dit e-book zit boordevol praktische handvatten, tips en trucs, boodschappenlijstjes en recepten om in 21 dagen van je suikerverslaving af te komen. Meer informatie over het EetPaleo Suikervrij programma vind je hier.

Ben jij al van je suikerverslaving af? Is dat gelukt door Paleo te gaan eten, of heb je nog meer trucs toe moeten passen? Ik ben benieuwd, laat het me zeker weten! Volgende week maak ik namelijk een lijst van de allerbeste tips, en die zet ik in mijn nieuwsbrief.

Romig Aspergesoep Recept

In de tussentijd help ik je vast op weg met een lekker en gezond recept: aspergesoep. Het is tenslotte ook aspergetijd! Ik ga meteen één ding bekennen: dit is de eerste keer dat ik met witte asperges heb gewerkt. Echt waar! Normaal eet ik alleen groene asperges omdat ik die lekkerder vind, maar nu wilde ik toch ook die witte eens proberen.

Het resultaat mag er zijn, deze aspergesoep is echt ontzettend lekker en voedzaam. Ik ga het absoluut vaker maken!

Aspergesoep met sinaasappelroom
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2-4
Ingrediënten
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 400g witte asperges, geschild
  • 500 ml kippenbouillon (zie dit recept)
  • peper en zout naar smaak
  • 200 ml kokosroom
  • 2 el sinaasappelsap
  • 2-3 el bieslook, fijn gesneden
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 100g gerookte zalm
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de ui zachtjes aan.
  2. Bak de knoflook enkele seconden mee en voeg daarna de asperges toe.
  3. Schenk ook de kippenbouillon bij het gerecht en breng het geheel aan de kook.
  4. Koop de soep in 8 minuten gaar.
  5. Voeg wat peper en zout toe en pureer de soep vervolgens met behulp van een staafmixer.
  6. Roer sinaasappelsap door de kokosroom.
  7. Verdeel de soep over 2 (of 4) borden. Laat een flinke lepel van de sinaasappelroom in de soep vallen en verdeel ook de zalm over de borden.
  8. Garneer met bieslook en sinaasappelrasp.
Tip: Liever geen vis? Serveer de soep dan met een gekookt ei, of 2.
     

    Comments 9

      1. Post
        Author
    1. Hallo Marinka,
      ik ben onmiddellijk begonnen je aspergesoep te maken en het was heerlijk.
      MAAAR:hoe kom ik aan kokosROOM.?
      overal is wel kokosMELK te vinden of het heet zelfs kokosROOM, maar dat is beslist niet lobbig zoals op jouw video.

      Kun je mij zeggen waar je dat koopt en hoe het heet?
      Ik wil dit graag volgende week voor vrienden maken. 🙂

      Met vriendelijke groet
      An@

      1. Post
        Author
    2. Hoi Marinka,
      Ik heb de soep nu een aantal maal gemaakt. Omdat ik niet van vis hou maak ik hem met gerookte kip.
      Dit is erg lekker.

      1. Post
        Author

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.