Balsamico Spitskool met Bacon

Balsamico spitskool met bacon-2

Heb je dat ook wel eens? Dat je groente koopt maar uiteindelijk geen idee hebt wat je er mee gaat maken?

Dat heb ik dus met spitskoolHeb je dat ook wel eens? Dat je groente koopt maar uiteindelijk geen idee hebt wat je er mee gaat maken?. Gelukkig blijft zo’n kool best lang goed in de koelkast, want hij blijft er standaard als laatste optie in liggen. Pas als ik bijna geen andere groenten meer heb, pak ik -met een grote zucht- de spitskool uit de koelkast. En dan nog zou ik liever gewoon alleen gebakken uien eten ofzo, die heb ik toch ook altijd op voorraad.
Het kan aan mij liggen, maar ik vind spitskool echt een heel saaie groente. Lekker voor in een curry ofzo, maar dan nog, echt veel smaak zit er niet aan. (echt Hollands..?) Het was dus echt hoog tijd dat ik hier eens iets anders mee ging maken, zodat ik het wél lekker zou vinden.

Wat vind ik dan vrijwel altijd, overal lekker bij? Balsamico azijn en bacon. Ja. Ik ben er zo eentje die alles prima vindt wanneer er een van die twee ingrediënten toe is gevoegd. Of allebei, nog beter. Dus vandaar deze balsamico spitskool met bacon, mét knoflook en ui natuurlijk, gewoon omdat die het nóg lekkerder maken. Het is ook nog eens in 15 minuutjes klaar dus voor mij is er nu echt geen excuus meer te bedenken om de spitskool (te) lang in de koelkast te laten liggen!

Balsamico Spitskool met Bacon
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 50g spekblokjes
  • 1 ui, in dunne halve ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 spitskool
  • 4 el balsamico azijn
  • peper, naar smaak
Bereiding
  1. Bak de spekblokjes krokant in een hapjespan, op middel-laag vuur.
  2. Snijd in de tussentijd de spitskool in dunne reepjes.
  3. Voeg ui en knoflook aan de spekblokjes toe en bak deze tot ze zacht zijn.
  4. Voeg spitskool en balsamico azijn toe en bak dit nog 3 minuten mee, tot het meeste vocht van de azijn is verdampt.
  5. Bestrooi met wat peper naar smaak en serveer.
 

Comments 5

  1. Een spitskool werd dus op binnenvaartschepen (spits)vaak gegeten ivm de lange houdbaarheid! Maar een spitskool is beslist niet saai, beetje in kerrypoeder koken afgieten en stukje roomboter, en in 10 minuten op tafel. Maar goed ik hou wel van nederlands.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.