Coquilles met Wortelpuree

Coquilles met wortelpuree

Coquilles met wortelpuree-2

Het was 22 december en het was tijd om De Kerstboodschappen in huis te halen. Dat schrijf ik niet voor niets met hoofdletters want het is echt een hele onderneming, elk jaar weer. Eigenlijk vind ik het zelfs wel leuk om te doen!

Dus daar ging ik, eerst op de fiets naar de biologische slager, de toko en vervolgens naar de EkoPlaza. (en later nog met de auto naar een grote supermarkt om nog 2 grote boodschappen tassen vol te halen) Dat het stormde was niet erg, ookal waaide mijn fiets een keer om, het had wel wat. Pastinaken stonden op mijn lijstje en dus liep ik in de EkoPlaza naar de pastinaken. Ze zagen er wel een beetje anders uit dan anders viel me al op, ze roken ook niet naar pastinaken. Maar ze lagen wel tussen andere groenten wat duidelijk pastinaken waren in een bak, alleen deze zagen er net iets mooier uit. Dus die gingen mee naar huis. Bij thuiskomst wilde ik een pureetje met pastinaak maken, maar wat bleek, ik had grote peterseliewortels gekocht!

Laat ik die nu nog nooit hebben gegeten. Ik besloot dat je die vast op dezelfde manier kon bereiken als pastinaken, dus ging ik aan de slag. Het resultaat? Een heerlijke puree van wortel en peterseliewortel (veel lekkerder dan wanneer ik pastinaak zou hebben gebruikt!) met spekjes en in spekvet gebakken coquilles. Die coquilles bereidde ik trouwens ook voor het eerst, maar omdat ik in een feestelijke stemming was had ik daar ineens zin in. Ik vond ze verrassend lekker!

Coquilles met wortelpuree
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
 • 400g wortel, in blokjes
 • 400g peterseliewortel, in blokjes
 • 100g spekblokjes
 • 6 coquilles
 • ½ tl zout
 • 1 tl verse tijm
 • 2 tl citroensap
Bereiding
 1. Combineer de in blokjes gesneden wortel en peterseliewortel in een pan met water en breng ze aan de kook. Laat in 10 minuten gaar koken.
 2. Bak in de tussentijd de spekblokjes bijna krokant in een koekenpan. Haal de spekblokjes daarna uit de pan en zet ze even apart.
 3. Bak de coquilles in het overgebleven spekvet in de pan in 8-10 minuten gaar. Keer ze regelmatig.
 4. Giet de gekookte groenten af en pureer ze met behulp van een staafmixer. Breng op smaak met zout.
 5. Serveer de puree met de coquilles en spekblokjes en bestrooi vervolgens met tijm. Besprenkel de coquilles met het citroensap.
 

Comments 4

 1. Mmmm, kan niet wachten om dit uit te proberen. Koop je spekblokjes gewoon bij de AH of zoiets? Of speciaal sort spekblokjes om Paleo geschikt te zijn?

  1. De biologische spekblokjes van de AH vind ik prima, maar ik koop ze ook wel eens bij de EkoPlaza of bioslager 🙂

 2. Pingback: Lekker Lokaal Weekmenu: 37

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.