courgette met kabeljauw en abrikozen

Courgette met kabeljauw en abrikozen

courgette met kabeljauw en abrikozen

Vorige week deelde ik mijn enthousiasme over de verse perziken op de markt; heerlijk. Maar dat betekent ook dat er nog meer zomerfruit in aantocht is, zoals de abrikoos. Deze geroosterde courgette met kabeljauw en abrikozen is een lekker zomers gerecht, wat ook nog eens zo klaar is.

Van de kabeljauw en abrikozen maak je een lauwwarme salade. Samen met de munt, koriander, kokosrasp en specerijen, wordt dit een heerlijk kruidige en smaakvolle vulling voor bij de geroosterde courgette. Samen is dit echt een bijzondere, maar heel gemakkelijke maaltijd. Eet smakelijk!

Courgette met kabeljauw en abrikozen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Courgette - 2, middelgroot
  • Olijfolie - 1 el
  • Kabeljauwfilet - 300g
  • Kokosolie - 1 el
  • Abrikozen - 4, vers en rijp
  • Kokosrasp - 4 el
  • Munt - 2 el, vers en fijn gesneden
  • Koriander - 2 el, vers en fijn gesneden
  • Gemberpoeder - ¼ tl
  • Peper - naar smaak
  • Zout - naar smaak
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de courgettes en halveer ze in de lengte. Leg ze op de bakplaat en bestrijk ze met de olijf olie.
  3. Bak de courgettes in ca. 30 minuten zacht en lichtjes gekleurd.
  4. Maak in de tussentijd de salade van kabeljauw en abrikozen: verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauwfilets op middelhoog vuur gaar (ca. 3 minuten per kant).
  5. Versnipper de kabeljauw met een vork en doe het in een kom.
  6. Was de abrikozen, halveer ze en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  7. Doe de abrikozenblokjes samen met de munt, koriander, kokosrasp, gemberpoeder, peper en zout bij de kabeljauw in de kom en schep alles goed door.
  8. Leg de courgette-helften op 2 borden en verdeel de salade van kabeljauw en abrikozen hier overheen.
  9. Serveer meteen en eet smakelijk!
 

Comments 3

  1. Helaas had ik niet alle ingrediënten in huis maar kreeg wél inspiratie van dit recept!

    Dus ik heb de courgette vervangen door bataat, in dikke schijven gesneden. Met olie besprenkeld en ca 2 x 20 min. in de oven. (dus na 20 min. omkeren.)
    Kokosolie werd kokosmelk, gaat ook heel goed. Verse abrikozen werden gedroogde, even geweekt.
    Gemberpoeder werd verse gember.
    Toegevoegd: in reepjes gesneden prei.
    Heerlijk!

    1. Post
      Author
  2. Pingback: Paleo Challenge Kabeljauw met abrikoos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.