Frisse vissalade met geroosterde pompoen

Frisse Vissalade met Geroosterde Pompoen

Frisse vissalade met geroosterde pompoen

Heb je dat ook weleens, dat je de maaltijden die je het vaakst eet ineens een beetje beu bent? Dat je gewoon eens iets anders wilt, maar dat moet dan natuurlijk niet te veel moeite kosten. Want urenlang in de keuken staan om bijvoorbeeld een lunch te maken is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Door simpelweg een aantal ingrediënten van je favoriete maaltijden te verwisselen kom je al een heel eind. Eet je normaal kip in je salade? Ga dan nu eens voor vis. Neem je altijd plakjes komkommer mee? Ga dan nu eens voor wortel. En ook dat favoriete roerbakgerecht is natuurlijk zó om te toveren tot iets compleet anders.
In mijn boek Eet Paleo in 7 Stappen vind je trouwens heel veel tips: hoe varieer je met groenten, hoe maak je heel gemakkelijk een afwisselende salade klaar en hoe stel je een heerlijk wokgerecht samen. En nog veel meer!

Zo kwam ik er laatst achter dat ik eigenlijk niet zo vaak vis at, terwijl ik dat echt wel graag lust. Met een vriezer helemaal vol met grasgevoerd vlees dacht ik daar gewoon niet zo vaak bij na. Dus hop, ik ging naar de winkel en kocht mijn favoriete vissoorten. Vooral zalm dus 😉 Maar ik ben ook dol op garnalen, al is dat technisch gezien natuurlijk geen vis.

Ik besloot het allemaal te combineren in een heerlijke salade met geroosterde pompoen (daar blijf ik dol op!) en augurkjes. Mmmm! Het recept vind je hieronder. Dit is echt verrassend gemakkelijk te maken.

Frisse Vissalade met Geroosterde Pompoen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 400g pompoen (oranje of groen), in parten gesneden
  • 1 el ghee (of kokosolie)
  • 150g mesclun of jonge bladsla
  • 15g verse koriander, fijn gesneden
  • ½ komkommer, in plakjes
  • 12 kleine augurken
  • 100g gerookte wilde zalm
  • 100g Hollandse garnalen
  • 100g cocktailgarnalen
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2-3 tl balsamico azijn
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Wrijf de pompoenparten in met ghee en verdeel ze over de bakplaat. Rooster in 20 minuten gaar.
  3. Verdeel de mesclun, koriander, komkommer en augurken over 2 grote borden. Leg de parten pompoen naast de salade.
  4. Snijd de gerookte zalm desgewenst iets kleiner en verdeel ook deze, samen met de 2 soorten garnalen, over de borden.
  5. Besprenkel met olijfolie en balsamico azijn en serveer meteen.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.