Vandaag weer een nieuw recept: geroosterde spruitjes met knoflook!
Niet iedereen zal van spruitjes houden, maar ik vind ze zelf erg smakelijk op deze manier. Ook ik dacht vroeger geen spruitjes te lusten als kind, hoe wist ik dat? Andere kinderen om mij heen vertelden dat ze vies waren. Thuis aten we ze niet (mijn ouders hadden er ook geen goede ervaringen mee), dus ik nam aan dat ze ook echt vies waren.
Op mijn 18e at ik voor het eerst een spruitje. Helemaal niet vies eigenlijk.. Ik snapte niet waarom iedereen toch altijd zo’n afkeer tegen spruiten had. Thuis wokte ik ze met wat kerrie; makkelijk en lekker. Maar tegenwoordig heb ik het roosteren in de oven ontdekt; op de een of andere manier lijkt dat alles nog lekkerder te maken.
Geroosterde spruitjes zijn een stuk minder bitter dan als je ze kookt. Meestal roosterde ik ze alleen met wat peper erop, maar deze week bedacht ik ineens dat ik best wat meer kruiden toe kon voegen, gewoon om te proberen. Mijn keus viel op knoflook en ik vond het heerlijk.
Probeer maar eens, ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
- Spruitjes - 500g, gewassen en gehalveerd
- Knoflookpoeder - 1 tl
- Peper - naar smaak
- Olijfolie - 2 el
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de spruitjes met de knoflook, peper en olijfolie en spreid ze uit op de bakplaat.
- Bak de spruitjes in ca. 25-30 minuten gaar. Eet smakelijk!
Comments 1
Deze middag gemaakt, ik heb ze eerst 2′ in mijn steamer voorgergaard.
Super lekker !Nog even 3′ de grill aangezet, ze waren beetje krokant, hmmmm