Groene Wraps

Groene wraps

Groene wraps-2

Dit kan ik echt eeuwig blijven herhalen: ik vind het zó leuk om met mijn handen te kunnen eten. Een paar jaar geleden was ik op vakantie in Sri Lanka en daar eten ze eigenlijk ook bijna alles met hun handen, er is zelfs een speciale techniek voor en ik kan je één ding wel zeggen: dat is best lastig om te leren. Uiteindelijk kreeg ik mijn eten wel naar binnen geschoven, volgens mij niet helemaal zoals het hoorde aangezien iedere local mij enigszins vreemd aankeek of spontaan begon te lachen, maar het lukte. (en het scheelt dus ook afwas!)

Dus daarom: wraps. Die kun je lekker vullen met alles wat je maar wilt, zijn handig vast te houden, kun je eten zonder geknoei. (nouja, enige oefening is wel vereist..)

Een tijdje terug maakte ik al eens wraps van bakbanaan, deze keer doe ik het iets anders en stop ik er nóg meer groente in. Dankzij de groene bakbanaan onstaan er dan heerlijke, elastische wraps die niet zomaar uit elkaar vallen. Zoals te zien op de foto.

Dit recept past ook binnen het EetPaleo Suikervrij programma.

Groene wraps
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 1 groene bakbanaan
  • 200g boerenkool, gesneden
  • 60g kokosolie
  • ½ tl zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 150 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwijder de schil van de groene bakbanaan (dat gaat niet altijd even gemakkelijk) en snijd de banaan in plakjes.
  3. Combineer bakbanaan, boerenkool, kokosolie en zout in een foodprocessor en maal tot een gladde, groene massa.
  4. Verdeel de massa over de bakplaat en strijk deze glad met de achterkant van een lepel; zorg dat de wrap ongeveer 0,5 cm dik is.
  5. Bak de wrap in 50 minuten gaar. Snijd in vier gelijke stukken en vul met een vulling naar keuze.
Tip: lekker met sla, worst en een sausje naar keuze, bijvoorbeeld wat mayonaise.
    Groene wraps-3

    Comments 20

    1. Wat een makkelijk gerecht zeg. Ik heb het gisteren geprobeerd en ik moet zeggen dat ik het heerlijk vond en niet alleen ik maar ook mijn man en mijn kinderen.

    2. dankjewel, ga dit zeker proberen, was al n tijdje op zoek naar een recept v wraps, maar vind niet alles even lekker, ze zijn vaak droog. Ik eet geen gluten, dus dit kan ik zeker proberen. 🙂

      1. Post
        Author
      1. Post
        Author
          1. Post
            Author
            1. Post
              Author

              Bakbananen zijn familie van de gewone banaan maar toch zijn er behoorlijk wat verschillen: de bakbanaan kun je bijvoorbeeld niet rauw eten en is qua voedingsstoffen heel anders van samenstelling. De smaak is echt compleet anders en zo ook de eigenschappen wanneer je ze verwerkt in verschillende gerechten. Ik zal er binnenkort eens een artikel over schrijven want volgens mij hebben meer mensen die vraag!

        1. Ik maak deze wraps bijna altijd met gewone bananen, alleen als ze niet te rijp zijn, mijn recept is iets anders maar ook heerlijk:2 niet rijpe bananen, 2 flinke eetlepels koksolie, 50 gram gedroogde en gewassen boerenkool, oregano, teentje knoflook en een beetje zout. dan in ieder geval beleg ik de “pizza” met pesto en verder kan er van alles op, Verder zoals beschreven in recept!

    3. Leuk/informatief als je dat doet, Marinka! Ik ben vooral benieuwd naar de verschillen in voedingsstoffen. Ik heb eerder in buitenland wel bakbananen gegeten, kan me niet herinneren maar het zullen wel gele geweest zijn. Ik was laatst in de toko en die mevrouw vertelde me dat de groene zijn om te koken, in bv soepen, en de gele om te bakken (naar INdonesisch gebruik dan)… Ik ben benieuwd naar je artikel, Marinka.
      COmplimenten trouwens voor alle lekkere recepten en mooie, waardevolle info. En de manier waarop je schrijft!

      1. Post
        Author
    4. Pingback: Broccoli wraps (glutenvrij, Paleo, suikervrij, zuivelvrij) | Paleo Familie

      1. Post
        Author

        Hoi Femke, ja hoor dat kan! Ik zou wel aanraden een velletje bakpapier tussen de individuele wraps te doen, dan kun je ze ook los ontdooien.

    5. Mijn wrap ziet er precies zo uit als die van jou qua kleur, alleen hij breekt in stukjes als ik probeer te vouwen/buigen…..
      Maar dat doet gelukkig niet af aan de smaak!

    6. Supermarkt had geen groene bakbananen, alleen gele. Toch geprobeerd, staat nu in de oven. Ben benieuwd!

      1. Post
        Author

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.