Herfstsalade met pompoen

Herfstsalade met pompoen

Herfstsalade met pompoen

Qua groenten ben ik eigenlijk echt fan van het najaar: pompoenen, boerenkool… Heerlijk! Standaard staan pompoen en boerenkool dan ook op mijn wekelijkse boodschappenlijst. Al probeer ik op dit moment ook palmkool te kweken in mijn groentetuintje, maar dat schiet nog niet echt op. Daar hebben eerst wat rupsen van genoten zal ik maar zeggen..

De pompoen rooster ik meestal (een lekker recept hiervoor vind je in mijn kookboek) en de boerenkool wok ik wel ergens doorheen. Deze keer besloot ik er een salade van te maken! Lekker Paleo, lekker simpel en ook nog snel klaar. Nu ik ben begonnen met de 30 Dagen Challenge van Personal Sport Care ben ik dus weer lekker aan het sporten en bewegen én heb ik het voornemen wat minder tussendoor te snacken (de stressvolle periode waarin ik heb gezeten heeft mijn snackgedrag geen goed gedaan, of juist wel, het is maar net hoe je het bekijkt 😉 ). Voordeel daarvan is niet alleen dat mijn hoofdmaaltijden veel beter smaken, maar dat ik voorafgaand aan een maaltijd ook weer echte honger heb. (in tegenstelling tot trek hebben) Daardoor heb ik ook veel meer zin om te koken met salades als deze als resultaat. Ik ben er nu dus al helemaal blij mee dat ik hier aan ben begonnen, al loop ik soms nog enigszins krom van de spierpijn..

Oh en die rauwe knoflook in de dressing? Dat is niet alleen heel lekker, maar ook supergezond! Knoflook is een echt superfood 🙂

Herfstsalade met pompoen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 1
Ingrediënten
  • ¼ pompoen, in schijven
  • 1 tl kokosolie
  • 100g (biologische) spekblokjes
  • 100g boerenkool, fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 2 el verse peterselie
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Wrijf de schijven pompoen in met kokosolie en verdeel ze over de bakplaat. Rooster in 20-25 minuten licht goudbruin en gaar.
  3. Combineer knoflook, peterselie, olijfolie en balsamico azijn in een kom en pureer met behulp van een staafmixer tot een gladde dressing.
  4. Zet een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de spekblokjes krokant.
  5. Voeg boerenkool toe en bak dit 1-2 minuten mee.
  6. Schep de pompoen door de boerenkool met spekjes en serveer met de dressing.
Tip: lekker met gebakken eieren erbij!
     

    Comments 7

      1. Post
        Author
      1. Post
        Author
    1. Ik heb de salade boerenkool pompoen gegeten,d4ze is echt heerlijk en ook het gebakken ei erbij alles lekker.
      Heb bij de boerenkool nog een rood perpertje bij de spekjes gebakken.

      En de dressing ook heerlijk !!!!

      Vriendelijke groet
      Mariella.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.