Kipcurry met bloemkoolpuree

Kipcurry met bloemkoolpuree

Kipcurry met bloemkool

Deze kipcurry met bloemkoolpuree maak je zonder pakjes en zakjes, maar is echt heerlijk kruidig en vol van smaak. Het gerecht is volledig vrij van noten, zaden, eieren en nachtschades en daarmee erg geschikt voor degenen die een auto-immuunprotocol volgen.

Het recept is ontstaan op een luie zondag, toen ik eigenlijk niet zo’n zin had om iets ingewikkelds te maken. Voor ik het wist stond ik weer eens enthousiast creatief te zijn in de keuken, te rommelen in mijn lade met kruidenpotjes en liep ik snel even naar de vensterbank met een schaar in de hand om wat bieslook af te knippen.

Zo’n 25 minuten later zette ik de kipcurry op tafel; echt ‘comfort food’. Voor de bloemkoolpuree kan ik je echt aanraden een lepel ganzenvet toe te voegen, dat maakt een enorm verschil qua smaak. Rundervet, reuzel of eendenvet (of roomboter, als je lactose verdraagt) zijn daar overigens prima vervangers voor.

Kipcurry met bloemkoolpuree
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
Bloemkoolpuree
  • Bloemkool - 1 kleine, in roosjes
  • Ganzenvet - 1 el
  • Zout - ½ tl
  • Kokosrasp - ¼ cup
  • Bieslook - 3 el, fijn gesneden
Kipcurry
  • Kipfilet - 400g, in blokjes
  • Prei - 2 stuks, in ringen
  • Kokosmelk - 120 ml
  • Kaneel - 1 tl
  • Laos - ¾ tl
  • Gemberpoeder - ½ tl
  • Knoflookpoeder - ½ tl
  • Kurkuma - ½ tl
  • Zout - naar smaak
  • Kokosolie - 1 el
Bereiding
  1. Doe de bloemkoolroosjes in een pan met water en breng aan de kook. Kook op laag vuur in ca. 8 minuten gaar.
  2. Giet de bloemkool af en voeg ganzenvet en zout toe. Pureer met de staaf mixer tot een gladde puree.
  3. Roer kokosrasp en bieslook door de puree en dek de pan af met een deksel.
  4. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de kip op middelhoog vuur rondom bruin.
  5. Voeg de prei toe en bak deze ca. 2 minuten mee tot deze zacht begint te worden.
  6. Schenk de kokosmelk bij het gerecht en voeg alle kruiden toe, roer het geheel goed door en laat nog zo'n 5 minuten op laag vuur door garen tot de curry wat in is gedikt.
  7. Serveer de kipcurry met de bloemkoolpuree en eet smakelijk!
 

Comments 5

  1. Leuk recept! Kun je me vertellen waar ik de vetten die je omschrijft voor de bloeemkoolpuree ( ganzenvet, eendenvet, rundervet of reuzel) in een goede kwaliteit kan kopen en waar je dit nog meer voor gebruikt?

    1. Post
      Author

      Rundervet vind je bij http://www.schotsehooglanders.nl en reuzel is vaak bij een lokale (bio) varkenshouder te vinden. Ganzenvet en eendenvet vind je bij de poelier, maar ik ben er niet 100% zeker van of dit ook echt van goede kwaliteit is. Je kunt het eigenlijk gebruiken zoals kokosolie, om in te bakken of bij het roosteren.

      1. Ziet er lekker uit. Wil ik graag gaan uitproberen. Maar is er ook een goedkopere variant of alternatief te gebruiken voor het rundervet. Met mijn budget en 5 persoonshuishouden is het bestellen via de “schotsehooglanders.nl” geen optie.

        1. Post
          Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.