Makkelijke Paleo Zalmcurry

Makkelijke Paleo Zalmcurry

Makkelijke Paleo Zalmcurry

Maak jij weleens zelf een curry? Of eentje met vis, zoals deze zalmcurry? Hoe lekker het ook is, zo’n gerecht klinkt al snel exotisch, lastig en iets waar je heel veel ingrediënten voor in huis moet halen (en waar haal je die ingrediënten eigenlijk??).

Je voelt het al aankomen… Ik ga je vandaag vertellen dat het maken van zo’n curry helemaal niet lastig is. Echt niet! Deze zalmcurry bijvoorbeeld. De basis is zo Hollands als het maar zijn kan (prei, ui, wortel, spruitjes…) en vervolgens heb je nog wat kruiden nodig om het geheel op smaak te brengen. Kruiden die je in de meeste supermarkten kunt vinden.

Al kan ik niet ontkennen dat het véél leuker is om eens naar de toko te gaan, want daar kom je nog veel meer lekkere ingrediënten tegen die ook helemaal Paleo zijn. Maar goed, daar heb je voor de gemiddelde doordeweekse maaltijd misschien geen zin in.

Als laatste heb je natuurlijk ook nog zalm nodig. Nu is wild gevangen zalm echt het meest gezond (deze vissen hebben hun hele leven lekker vrij kunnen zwemmen en van een voor hen natuurlijk dieet genoten). Laat die wild gevangen zalm nu ook nog eens niet zo duur zijn. Mits je het uit de diepvries koopt tenminste! In de meeste supermarkten vind je de kweekzalm namelijk in het versvak, maar wanneer je naar de diepvries gaat zie je daar wild gevangen zalm in grote zakken liggen, tegen een lagere kiloprijs. Ideaal!

Dit gerecht past volledig binnen het EetPaleo Suikervrij programma.

Makkelijke Paleo Zalmcurry
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 3-4
Ingrediënten
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1 stengel citroengras, heel fijn gesneden
  • 1 prei, in ringen
  • 500g wortel, in plakjes
  • 500g spruitjes, gehalveerd
  • 2 tl vissaus
  • 2 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl laos
  • 250 ml kokosmelk
  • 500g wilde zalm, in blokjes
  • 3 el citroensap
  • zout naar smaak
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een grote wok of hapjespan en bak hierin de ui aan.
  2. Bak gember en citroengras even kort mee, en voeg daarna de prei, wortel en spruitjes toe.
  3. Bak de groenten 3-5 minuten aan, schep regelmatig om.
  4. Voeg nu vissaus, korianderzaad, laos en kokosmelk toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
  5. Schep de blokjes zalm door het gerecht, sluit de pan af met een deksel en laat de curry 5-8 minuten garen (afhankelijk van de grootte van de blokjes zalm) tot de zalm gaar is.
  6. Breng op smaak met citroensap en zout.
 

Comments 4

  1. Hoi Marinka, vanavond deze curry gemaakt, heerlijk, de zalmcurry uit je boek was al lekker maar deze een echte aanrader.

  2. Ik vond dit recept vooral lekker als soep 😀
    Als je geen liefhebber bent van spruitjes kun je ze op deze manier toch heerlijk eten!
    (Eerst alles pureren met wat extra water alvorens je de stukjes zalm erbij doen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.