Paleo Instant Noodles

Paleo Instant Noodles

Paleo Instant Noodles

Weet je nog hoe gemakkelijk het was om een bakje instant noodles te maken wanneer je honger had? Op een snel soepje waar je alleen maar kokend water bij hoefde te doen? Ik denk dat we dat allemaal nog wel kennen.

Zou het niet handig zijn als er ook een Paleo variant op was?

Er wordt me echt vaak gevraagd hoe je een warme maaltijd kunt eten op het werk. Je hebt nu eenmaal niet elke dag zin in een salade… En niet iedereen kan zijn maaltijd opwarmen wanneer hij/zij aan het werk is. En niet iedereen heeft zo’n handig thermosbakje. Snap ik helemaal!

Daarom heb ik deze Paleo Instant Noodles bedacht.

Je neemt het geheel koud mee naar je werk (het kost echt zo’n 10 minuutjes om de pot te vullen, dus dat valt reuze mee) en het enige wat je verder nodig hebt is heet water. Ja, dat mag ook het hete water zijn uit de koffieautomaat op het werk als dat het enige is wat je hebt 😉

Zo makkelijk is het. Echt waar! Probeer maar eens. Voor je het weet zit je echt te geniet van jouw zelfgemaakte verse noodlesoep. Heerlijk verwarmend, vol met groenten en je kunt er heel wat uurtjes op door.

Uiteraard kun je een aantal van deze potjes voorbereiden voor een aantal dagen. Als je toch met die spiraalsnijder bezig bent kun je er net zo goed meerdere courgettes mee snijden. Vul de potjes zoals beschreven in het recept, maar zet ze goed afgesloten in de koelkast. ’s Ochtends pak je er een uit de koeling en die neem je mee naar je werk. Super simpel!

Ben je op zoek naar meer makkelijke lunchrecepten? Die vind je in Eet Paleo in 7 Stappen.

Paleo Instant Noodles
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 courgette
  • 1 kleine broccoli, in roosjes (mag ook uit de diepvries zijn)
  • 2 tl Thaise currypasta
  • 2 tl vissaus
  • 250 ml kokosmelk
  • Sap van 1 limoen
  • 200g gegaarde garnalen (mag ook uit de diepvries zijn)
  • 4 el verse koriander, fijn gesneden
Bereiding
  1. Snijd de courgette in lange slierten met behulp van een spiraalsnijder.
  2. Breng wat water aan de kook en kook hierin de broccoliroosjes 2-3 minuten. Spoel ze daarna meteen af onder de koud kraan om het garen te stoppen. Gebruik je broccoli uit de diepvries? Dan hoef je die niet eerst te koken.
  3. Neem 2 grote (glazen) potten en verdeel currypasta, vissaus, kokosmelk en limoensap hierover.
  4. Verdeel de courgettenoodles en broccoli over de potten en voeg vervolgens de garnalen toe. Sluit de potten goed af en zet tot gebruik in de koelkast.
  5. Doe de koriander in 2 kleine losse bakjes en zet deze ook in de koeling tot gebruik.
  6. Kook wat water en schenk dit bij de 'instant' noodles in de pot. Zorgt dat alle ingrediënten in de pot onder water staan.
  7. Dek de pot af en laat 2-3 minuten staan. Roer het geheel goed door elkaar, garneer met de verse koriander en klaar zijn je noodles!
 

Comments 19

  1. Dit is een fantastisch idee, ook al ga je niet UIT werken, maar heb je veel thuis te doen !
    Kan dan heel erg handig zijn op zo’n drukke dagen !
    Van harte dank voor je Amazing tip! Mvg vanwege Greet

  2. Geweldig recept!!! Inderdaad super handig voor op het werk. Ik eet altijd koude lunch, aangezien wij zelfs geen magnetron op het werk hebben. Een waterkoker gelukkig wel! 🙂

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

      De drinkvariant zou ik nooit gebruiken, ook niet om te drinken! Dat heeft niks met kokosmelk te maken.. (sorry, even een rant 😉 )
      Ik gebruik uit blik of pak, liefst van Aroy-D of Go-Tan

  3. Kan je zelf Thaise currypasta maken?
    Wat ik in de biologische winkel vind en bij puurmieke spreekt me niet aan.
    Op internet kom ik er ook niet uit voor recepten en info om dit zelf te maken.
    Wat ik zelf kan bedenken is verse en droge kruiden verhitten in kokosolie en dan water en arrowroot erbij. Heb jij nog ideeën? En zou ik het vervolgens in ijsblokjesvormen kunnen invriezen?

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
  4. Lijkt me heerlijk:-) ik zou het dan met kip doen, moet ik de kip dan eerst braden? Gebruik je voor het bewaren weckpotten?

    1. Post
      Author

      De kip moet je inderdaad eerst even garen voor je het meeneemt. Het hete water is niet genoeg om dit gaar te krijgen. Ik bewaar ze inderdaad in weckpotten of mason jars. Werkt perfect!

    1. Post
      Author
  5. Wat superleuk om klaar te maken alleen al. Ze staan in de koelkast en ik ga dit lekker eten terwijl de rest aan de patat moet, hahaaa!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.