Komkommerbootjes met garnalen

Paleo Lunch – Komkommerbootjes met garnalen

Komkommerbootjes met garnalen

Wanneer je net als ik dol bent op garnaaltjes en avocado’s, zul je dit lunchgerecht zeker kunnen waarderen! In plaats van mayonaise gebruik ik avocado om deze garnalensalade lekker romig te maken; zo krijg je naast vetten ook een stuk meer voedingsstoffen binnen.
Door de zaadjes uit de komkommer te schrapen krijg je heel mooie bootjes om de garnalensalade in op zijn plaats te houden. Heel handig, want zo kun je redelijk knoei-vrij je lunch met je handen opeten.

De RVS lunchtrommel zorgt ervoor dat er geen schadelijke stoffen in je maaltijd kunnen ‘lekken’, bij plastic is dit vaak wel het geval. Daarnaast zien deze lunchtrommels er -vind ik- mooi uit, en ze kunnen zeker tegen een stootje. (wel zo handig als je lunchtrommel per ongeluk valt en je dan niet meteen een nieuwe nodig hebt)

Paleo Lunch - Komkommerbootjes met garnalen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
In je eentje een hele komkommer én een hele avocado eten bij de lunch? Zo krijg je je groenten wel binnen! Normaal ben ik komkommer na 2 of 3 plakjes al beu, maar op deze manier (gevuld met een lekkere salade) blijf ik er van eten. Dit gerecht staat in 15 minuten op taf el zit in 15 minuten in je lunchdoos, maar je zou de komkommerbootjes natuurlijk ook tijdens een gezonde brunch kunnen serveren aan familie of vrienden.
Auteur:
Personen: 1
Ingrediënten
  • Komkommer - 1
  • Avocado - 1, rijp
  • Hollandse garnalen - 100g
  • Citroensap - 1 tl
  • Peper en zout - naar smaak
  • Bieslook - 2 el
Bereiding
  1. Snijd de komkommer in 3 gelijke stukken en halveer deze vervolgens in de lengte.
  2. Schraap met behulp van een lepel de zaadjes uit de komkommer, zo houd je mooie bootjes over.
  3. Halveer de avocado, verwijder de pit en prak het vruchtvlees f ijn in een kom.
  4. Meng garnalen, citroensap, peper en zout en bieslook door de avocado.
  5. Verdeel het garnalenmengsel over de komkommerbootjes.
 

Comments 15

    1. Post
      Author
  1. Dit wordt dus de lunch voor morgen! Sjalotje er nog door en wat peperolie erover en genieten maar.
    Dat eitje zie ik ook wel zitten eigenlijk. Nu al zin in mijn lunch voor morgen. Dank 🙂

  2. Dit was lekkerder en vullender dan gedacht! Ik ben niet ontzettend dol op garnaaltjes, maar ze zijn hierdoor heel lekker. Ik ga ze in kleine variant serveren als hapje bij een verjaardag. Hopelijk kan de visite paleo hapjes waarderen 🙂

    1. Post
      Author
  3. Dag Marinka,

    Heb dit vanmiddag als lunch gegeten, heel erg lekker en goed vullend ook, toffe manier om eens komkommer te eten, ga ik zeker nog doen! Je moet er maar opkomen 🙂

    Je hebt echt een toffe site, met heel veel info!

    1. Post
      Author
  4. Kan ik toch ook de avocado vullen met dit mengsel? En dan als voorgerecht serveren? Alleen dan zonder komkommer denk ik?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.