Paleo Sushi

Paleo Sushi

Paleo Sushi

Als laatste in deze serie met Coconut Aminos, deel ik het recept voor Paleo sushi met jullie! Eerder was op mijn blog al het recept voor Paleo Temaki sushi te vinden, maar nu is het me gelukt om ‘echte’ sushi te maken. Zonder rijst, dat dan weer wel.

Waar is de rijst dan van gemaakt? Bloemkool! Een van de meest veelzijdige groenten in de Paleo keuken. In eerste instantie had ik mijn vraagtekens of dit gerecht wel zou lukken.. Ik was bang dat mijn sushi ofwel niet op wilde rollen, ofwel uit elkaar zou vallen bij aanraking, maar niets was minder waar. Deze sushi is zo opgerold (wel met gebruik van zo’n bamboe sushimatje), makkelijk te snijden (zolang je maar een scherp mes hebt) en prima te eten met chopsticks. Want wie sushi eet, hoort dat eigenlijk wel met stokjes te doen. (of met je handen, dat kan natuurlijk ook..)

In dit recept heb ik er voor gekozen om de sushi’s te vullen met wat gerookte wilde zalm en komkommer: een hele lekkere combinatie! Maar wees vooral niet bang om je eigen variant te maken.
De lekkerste dipsaus die je erbij kunt eten? Coconut Aminos!

Paleo Sushi

Paleo Sushi
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 24
Ingrediënten
 • Bloemkool - ½, in roosjes gesneden
 • Kokosolie - 1 el
 • Kokosmelk - 2 el
 • Nori vellen - 3 stuks
 • Gerookte wilde zalm - 100g, in plakjes
 • Komkommer - ¼, in reepjes gesneden
 • Coconut Aminos - 50 ml
Bereiding
 1. Hak de bloemkoolroosjes fijn in een foodprocessor tot korrels ter grootte van rijst.
 2. Verhit de kokosolie in een wok of hapjespan en bak hierin de bloemkoolrijst in 2-3 minuten al omscheppend gaar. Roer de kokosmelk er doorheen tot een kleverig geheel en haal de pan van het vuur.
 3. Leg een vel nori op een bamboe sushi matje en verdeel er wat bloemkoolrijst over. Zorg dat de rijst in de breedte het hele oppervlak van de nori bestrijkt, maar houd in de lengte aan de onderkant 2 cm vrij, en aan de bovenkant 5-7 cm.
 4. Leg 1 laag gerookte zalm op de bloemkoolrijst en leg daar vervolgens 1 rij komkommerreepjes op.
 5. Rol de nori met behulp van het bamboe matje stevig op en leg de rol op een snijplank. Snijd in plakjes van 1,5 - 2 cm dik.
 6. Herhaal stap 3 t/m 5 met de overige nori vellen.
 7. Serveer de sushi met de coconut aminos als dipsaus.
 

Comments 15

  1. Post
   Author

   Dat is jammer, Sjanette! Misschien kun je er de volgende keer iets meer kokosmelk doorheen doen? Bij mij bleef het erg goed plakken.

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 1. Pingback: Oosterse dipsaus

 2. Pingback: 12 recepten met bloemkool | E.C.Lifestyle

 3. Pingback: Paleo in de Praktijk Maart #1 - Mesa Verde

 4. Sushi rijst is licht zurig, dat mis ik. Kan ik ipv water ook mirin, rijstwijn azijn gebruiken? Is bloemkool enige optie?

  1. Dat kan waarschijnlijk wel, maar dat hebben we nooit zelf geprobeerd omdat het niet Paleo is 🙂

  1. Wat fijn dat het goed heeft gesmaakt! Het is inderdaad bijna niet mogelijk om het zo stevig te krijgen zoals originele sushi met rijst. Hopelijk heb je deze variant met plezier bereid en een fijne smaakbeleving ervaren!

 5. Ik heb gisteren voor het eerst sushi gemaakt. Ik kreeg de bloemkoolrijst uiteindelijk goed kleverig, toen ik er ook nog tapiocameel doorheen had gedaan. Ik heb er vegetarische sushi van gemaakt, met reepjes tofu, omelet, komkommer en avocado. Bijna even mooi als de vegetarische sushi die mijn dochter gelijktijdig maakte met sushirijst! Geslaagd experiment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.