Pompoenpasta met spekjes

Pompoenpasta met spekjes

De pompoen blijft nog steeds mijn favoriete groente… Nu niet helemaal meer in het seizoen, maar gelukkig zijn flespompoenen wel het hele jaar door te verkrijgen. Het leuke van de flespompoen is dat je deze op veel verschillende manieren kunt gebruiken; zo kun je er zelfs noodles van maken!
Hoe doe je dit? Zoek een exemplaar uit met een zo groot mogelijke (liefst rechte) bovenkant. Snijd deze bovenkant van de pompoen af (de onderkant, waar zich de zaden bevinden, kun je voor een ander gerecht gebruiken) en verwijder de schil met een dunschiller. Snijd het stuk pompoen eerst in 2 gelijke stukken en zet vervolgens een stuk op de spiraalsnijder; maak op deze manier noodles van beide stukken pompoen.

In dit gerecht zou je de flespompoen gemakkelijk kunnen vervangen voor zoete aardappel, ook hier draai je met een spiraalsnijder namelijk in een handomdraai (letterlijk!) noodles van.
Deze pasta is heerlijke met bijvoorbeeld een op de huid gebakken zalmfilet.

Pompoenpasta met spekjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 100g spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 600g flespompoen (of zoete aardappel)
  • 100g spinazie
  • Optioneel: nootjes om te garneren
Bereiding
  1. Schil de flespompoen met behulp van een dunschiller en draai er met een spiraalsnijder noodles van.
  2. Zet een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de spekblokjes krokant.
  3. Voeg ui en knoflook toe en bak deze zacht.
  4. Schep pompoennoodles door het gerecht en bak deze ca. 3 minuten mee tot de noodles wat zachter zijn geworden.
  5. Schep de spinazie even snel door het gerecht en serveer meteen.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.