Prei Champignonsoep

Prei Champignonsoep

Prei Champignonsoep

Het zonnetje is helaas weer even verstopt achter de wolken. Het is wat mij betreft dan ook tijd voor een lekker kopje soep, zoals deze stevige prei champignonsoep.

Het is heel makkelijk om deze soep te maken, in 40 minuten staat het al op tafel. Deze prei champignonsoep zit boordevol groenten. Niet alleen prei en champignon, maar ook zoete aardappel, ui, selderij, knoflook en verse kruiden.

Prei Champignonsoep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 6
Ingrediënten
  • 1 ½ liter water
  • 2 grote preien, gewassen en in ringen
  • 1 grote zoete aardappel, in blokjes
  • 1 bakje champignons, in plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • Flinke hand verse selderij (ongeveer 40 gram)
  • 10 takjes verse tijm (of 1 el gedroogd)
  • 1-2 tl zout
  • 1 tl gemalen komijn
  • ⅛ tl verse peper
  • Kokosolie of vet om in te bakken
  • Optioneel; serveren met kokosmelk of room.
Bereiding
  1. Verhit wat vet in de bodem van je soeppan en bak de uitjes glazig.
  2. Voeg de knoflook en de prei toe en laat voor ongeveer 3-4 minuten smoren zodat de prei wat zachter wordt.
  3. Voeg de zoete aardappel en de komijn toe en laat even meebakken totdat je de komijn begint te ruiken.
  4. Blus het geheel af met de 1 ½ liter water en roer even goed over de bodem om alle stukjes op te lossen.
  5. Ritst de blaadjes van de tijm en voeg deze samen met de selderij, zout en peper aan de soep toe.
  6. Breng de soep aan de kook en laat het vervolgens een half uurtje op een laag pitje pruttelen totdat de zoete aardappel gaar is.
  7. Bak ondertussen de plakjes champignon bruin in een koekenpan.
  8. Pureer de soep zodra de aardappels gaar zijn en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  9. Voeg de champignons toe en laat deze nog 15 minuutjes mee pruttelen.
  10. Serveer de soep eventueel met een scheut kokosmelk of room.
 

Comments 2

  1. zo jammer..twee weken terug voor het eerst op vakantie in Benidorm alleen maar Paleo gegeten..ging zo makkelijk..in tegenstelling tot andere jaren..geen gram aangekomen. maar wat schetst mijn verbazing..na 65 jaar voor het eerst griep..en flink..ondanks de zee en het wandelen in gezonde berglucht..maar 4 dagen kunnen genieten..rest van de tijd in bed..na thuis te zijn gekomen..een hel van een reis…na 4 dagen naar huisarts. .want het wilde niet over..blijkt dat ik ook nog longontsteking heb…heb 2 weken niet gegeten…gisteren voor het eerst..worteltjes..peultjes en een stukje verse kabeljauw…ben nog niet uit bed door moeheid..kan 10 min.rechtop zitten..dus lieve marinka..waar kan ik nu het beste van aansterken..heb jij een advies…liefs Birgit

    1. Post
      Author

      Bouillon, bouillon, bouillon 🙂 Dat is hét middel tegen alle kwaaltjes en is ontzettend versterkend voor je immuunsysteem!

      Het is trouwens heel goed dat je griep hebt gekregen (hoe vervelend het ook is/was), dat is een teken dat je immuunsysteem werkt zoals het hoort. Juist het niet ziek worden/nooit koorts hebben, is geen goed teken. Dat het er dan net op vakantie uit komt is helaas ook logisch; veel mensen nemen in hun normale leven geen tijd om goed te ontspannen. Zodra ze dat wel doen, denkt het lichaam ‘hé hé, eindelijk kan ik iets doen aan de ziekteverwekkers die hier rond waren’ en voor je het weet heb je dan griep.
      Geef jezelf dus lekker de tijd om te herstellen, dan komt het vanzelf weer goed.
      Heel veel beterschap!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.