Preisoep

Preisoep met ham

Preisoep

Een lekkere preisoep hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Deze soep staat binnen 20 minuten al op tafel en je hebt slechts 1 pan en 1 bakplaat nodig voor de bereiding. Met smaakmakers als knoflook, bieslook en peterselie komt deze soep heel goed tot zijn recht, met natuurlijk wat knapperige ham als finishing touch. Wie zijn soep liever wat romiger eet, kan er natuurlijk altijd wat kokosmelk aan toevoegen.

Ik heb ook gelatinepoeder toegevoegd aan de preisoep. Daarmee maak je niet alleen lekkere desserts en snoepjes, je kunt het ook heel goed aan een soep toevoegen. Hoewel je van gelatinepoeder niets proeft, krijg je op deze manier wel alle extra voedingsstoffen binnen die gelatine te bieden heeft. Handig!

Natuurlijk zou je ook zelf bottenbouillon kunnen maken als basis voor soep. Dat zit ook vol met gelatine, maar niet iedereen weet waar hij runderbotten van goede kwaliteit kan vinden of heeft tijd/zin om zelf bouillon te maken. Daarom is gelatinepoeder een handige oplossing.

Preisoep met ham
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • Water - 600 ml
  • Gelatinepoeder - 2 el
  • Prei - 3 stuks, in ringen
  • Knoflook - 2 tenen, gepeld
  • Zout - naar smaak
  • Peterselie - 4 el, vers, fijn gesneden
  • Bieslook - 4 el, vers, fijn gesneden
  • Rauwe ham - 100g, in plakjes
Bereiding
  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius.
  2. Schenk het water in een pan en los hier al roerende de gelatine in op. Voeg preiringen en knoflook toe en breng het geheel aan de kook.
  3. Laat de prei in 8 minuten gaar koken.
  4. Verdeel, terwijl de soep kookt, de plakjes rauwe ham over de bakplaat en bak deze in 5 minuten knapperig in de oven.
  5. Pureer de soep met een staaf mixer, breng op smaak met zout en garneer met de verse kruiden en knapperige ham.
 

Comments 2

  1. Hi! Kan ik in dit recept de gelatinepoeder vervangen voor agar agar? En zo ja, hoeveel moet ik daar dan van gebruiken?

    Alvast bedankt!
    Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.