Salade van geroosterde radijs en garnalen

Salade van geroosterde radijs en garnalen-1

Afgelopen week werd ik geïnterviewd voor Cashew magazine, een tijdschrift speciaal voor mensen met een stads(moes)tuin. Superleuk natuurlijk, en wat was ik zenuwachtig.. Het gesprek was erg gezellig en er zijn ook behoorlijk wat foto’s genomen van mij en mijn stadsmoestuintje op het dakterras. In augustus kom ik als het goed is in het tijdschrift te staan, nog even afwachten dus..

Toch wil ik wel een leuk recept met jullie delen wat alles te maken heeft met stadstuinieren; het is namelijk ontzettend makkelijk om zelf radijsjes te kweken! Al heb je een mini-balkon, dan nog kun je radijsjes zaaien in een bak. Grote kans dat het je lukt! En ja, wat is er nu eigenlijk leuker (als het om eten gaat) dan je zelfgekweekte groenten te kunnen eten?
Daarom dus onderstaand recept, mét radijsjes. Je kunt ze ook rauw eten natuurlijk, maar probeer ze eens geroosterd. Je zult versteld staan van de smaak!

Salade van geroosterde radijs en garnalen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 2 bosjes radijs
  • 1 el kokosolie
  • 200g garnalen, gekookt en gepeld
  • 2 el verse dille, fijn gesneden
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 el citroensap
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de radijsjes, verwijder het groen (dit kun je evt. in een ander gerecht gebruiken: als salade of even snel gewokt). Halveer de radijsjes en leg ze op de bakplaat.
  3. Wrijf de radijsjes in met de kokosolie en rooster ze in 15 minuten gaar.
  4. Combineer de geroosterde radijsjes met de garnalen, dille, peper en zout. Besprenkel voor het serveren met olijfolie en citroensap.
 

Comments 4

  1. Hi! Ik heb net dit lekkere recept gemaakt! De radijsjes krijgen een wat zachtere smaak door het roosteren! Ik vond het erg lekker. Toch heb ik een vraag. In veel recepten (niet alleen bij jou) staat bijv 1 el kokosolie. Vervolgens moet ik bijv. in dit recept de radijsjes besmeren met de kokosolie. Betekent dit dan dat ik de kokosolie moet smelten? En gaat het dan om 1el ongesmolten kokosolie of om 1el gesmolten kokosolie? En bestaat er eigenlijk vloeibare kokosolie? 🙂 Hoor het graag!

    1. Post
      Author

      Hoi Charly, de kokosolie kun je bijvoorbeeld tussen je handen wrijven en er vervolgens de groente mee insmeren. Maar je zou de kokosolie ook eerst even kort kunnen smelten. Het maakt dus echt niks uit of je harde of gesmolten kokosolie gebruikt want dat is precies hetzelfde; bij een temperatuur boven 24 graden Celsius is kokosolie van zichzelf al vloeibaar en bij lagere temperaturen is het hard 🙂

  2. Dit ga ik straks even maken.

    Wat kan je voor vlees eten bij dit gerecht? Of zijn de garnalen voldoende?

    Ik kan natuurlijk ook even experimenteren 🙂

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.