sinaasappel balsamico witlof

Sinaasappel Balsamico Witlof

sinaasappel balsamico witlof

Nadat ik een aantal stronken witlof al meer dan een week in mijn koelkast had liggen (ze zaten bij het wekelijkse groentepakket) besloot ik dat het toch eens tijd was om er iets mee te maken. Het blijft toch altijd een beetje een bittere groente en iedere keer weer zie ik er tegenop om het te bereiden. Maar.. gestoofde sinaasappel balsamico witlof bleek het ineens superlekker te zijn! Heerlijk zoet en friszuur van smaak.

Onderstaand recept voor de gestoofde witlof is eigenlijk genoeg voor 2 personen, maar ik heb alles in mijn eentje opgegeten. Van extra groenten is volgens mij niemand ooit slechter geworden, toch!

Sinaasappel Balsamico Witlof
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Witlof - 4 stuks, middelgroot
  • Sinaasappel - 1
  • Balsamico Azijn - 3 el
  • Zout - naar smaak
  • Kokosolie - 1 el
Bereiding
  1. Begin met het voorbereiden van de witlof: was deze en snijd ze in de lengte in kwarten. Verwijder de bittere, harde kern.
  2. Verhit de kokosolie in een hapjespan en leg de stukken witlof erin, het is niet erg als ze een beetje uit elkaar vallen.
  3. Doe een deksel op de pan en bak de witlof ca. 2 minuten op middelhoog vuur. Pers in de tussentijd de sinaasappel uit.
  4. Draai de witlof om met een spatel en schenk het sinaasappelsap erover. Dek de pan weer af met het deksel en laat het geheel zo'n 3 minuten sudderen.
  5. Haal vervolgens het deksel van de pan en laat het vocht wat verdampen. Verdeel dan de balsamico azijn over de witlof . Schud de pan lichtjes om het vocht goed te verdelen.
  6. Laat alles nog een minuutje sudderen, hierbij zal nog meer van het vocht verdampen waardoor je een iets dikkere saus krijgt.
  7. Strooi wat zout over de witlof en verdeel de groente vervolgens over 2 borden. Eet smakelijk!
 

Comments 1

  1. Ook heel lekker met grapefruit en umesu bij gebrek aan sinaappel. Beide niet graag etende dingen in een keer op en nog lekker ook. Dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.