Snelle tonijnsalade

Snelle tonijnsalade

Snelle tonijnsalade

Een snelle lunchsalade die ook nog eens heel erg lekker is: dat is deze tonijnsalade!

Wanneer ik langere tijd onderweg ben en een maaltijd mee wil nemen, zorg ik dat het vooral een makkelijke maaltijd is. Liefst een salade dus! Deze tonijnsalade voldoet eigenlijk aan alle eisen. Je zou het bijna geen recept kunnen noemen, zó simpel is het. Het is al in 10 minuutjes gemaakt. Ideaal als je graag gezond wilt blijven eten als je weinig tijd hebt.

In deze salade kies ik voor tonijn, maar je zou ook kunnen kiezen voor zalm, makreel of andere vis uit blik. Het liefst eentje met een MSC keurmerk, zodat je weet dat het een duurzamere keuze is. Zeker in combinatie met de ansjovis krijg je meteen een heleboel gezonde vetten binnen!

Natuurlijk neem je zo’n salade in stijl mee: een glazen weckpot voldoet prima. Je zou zelfs voor een schoongemaakte glazen jampot of andere pot kunnen kiezen. Die kun je na het eten meteen in de glasbak doen, hoef je niks meer mee naar huis te nemen (en af te wassen).

Zorg er bij het stapelen van de salade voor dat je de natte ingrediënten onderin verpakt en de droge ingrediënten bovenop. De sla komt altijd als laatste: zo blijft deze lekker knapperig en fris. Het laatste wat je wilt ontdekken is een hoopje verlepte sla in de maaltijd waar je je zo op had verheugd. Maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn als je de salade slim opbouwt.

Snelle tonijnsalade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 75g jonge bladsla
  • 2 blikjes tonijn (met MSC keurmerk)
  • 2 el kappertjes
  • 4 ansjovisfilets, heel fijn gesneden
  • 1 komkommer, in blokjes
Dressing naar keuze, bijvoorbeeld:
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
Bereiding
  1. Verdeel alle ingrediënten over twee borden (of potten) en besprenkel met jouw favoriete Paleo dressing.
 

Comments 4

  1. Hoi Marinka!

    Mag ik vragen waar je dat leuke bestek vandaan hebt? RVS en glazen bakken/potten heb ik genoeg, maar met een metalen vork vind ik dat niet fijn eten (iieeeh het gekras bij de laatste restjes). Hihi 🙂

    Groetjes, Linda

    1. Post
      Author
  2. hallo..wil dit zeggen dat je per persoon in dat gerecht een 1/2 komkommer in hebt zitten en 1 blikje tonijnsalade..ik ben steeds bang dat het teveel is..kom ook op dit momebt alleen maar aan..en krijg zoveel niet eens op..vind het wel allemaal lekker..groetjes Birgit

  3. Hallo Marinka
    Ik wil me eigenlijk weer graag aan melden voor je nieuwsbrief, en wat n heerlijke lunchrecepten jammie😋
    Groetjes en kom maar op met meerrrrr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.