Snelle Zomersalade

Snelle zomersalade

Wat een begin van de week zeg! Afgelopen weekend was het prachtig weer en daar heb ik dan ook optimaal van genoten. Een lekkere wandeling van 30km gemaakt, nieuwe kampeerspullen gekocht en heerlijk ontspannen. Tussendoor moest er wel wat worden gewerkt, maar eigenlijk was het daar gewoon te warm voor. En die rust, die had ik echt even nodig! Inmiddels is het weekend afgelopen en ben ik weer volop aan het werk. Mijn kookboek gaat aanstaande vrijdag al naar de drukker en dat betekent dat alle laatste correcties uit moeten worden gevoerd: druk, spannend, en ook heel leuk!

Veel meer dan werken kan ik vandaag ook niet doen want ik zit letterlijk en figuurlijk gevangen in huis. Hier in Tilburg is het echt noodweer geweest de afgelopen nacht en ook vanochtend heeft het nog heel erg veel geregend. Werkelijk alle straten om het huis heen zijn afgesloten omdat ze zijn overstroomd! Ik werd vanochtend al gebeld door mijn vader: “Hoe is het met de regen daar?” waarop ik antwoordde dat het inderdaad flink had geregend maar het allemaal wel mee viel. Een half uur later keek ik echter pas naar buiten en daar zag ik geen straat meer, maar een soort rivier. Buurtbewoners hebben planken voor de deur gezet om het binnenstromende water zoveel mogelijk tegen te houden, geparkeerde auto’s staan tot hun onderkant in het water, er gaan meerdere autoalarmen af en de hulpdiensten rijden af en aan.

Dus wat deed ik? Ik was allereerst blij dat ik op 3 hoog woon, zette de spullen die in de schuur op de grond stonden iets hoger (want ook daar dreigde overstroming) en checkte vervolgens de koelkast en vriezer. Wat ben ik blij dat ik Paleo foodblogger ben. In mijn geval betekent dat, dat ik altijd wel iets te eten in de vriezer heb liggen. In sommige weken kook ik namelijk meer dan we met 2 personen op kunnen eten. Ook in de koelkast had ik nog wat restjes groenten liggen, en mocht de voorraad vlees en vis opraken, dan heb ik altijd nog wat vacuüm verpakte biltong (gedroogd rundvlees) in huis. Hier geen paniek dus!
Door het verplicht koken met restjes ontstond zelfs het recept voor deze lekkere salade!

Snelle Zomersalade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 venkel
  • 250g radijs
  • 200g zuurkool
  • 4 el verse peterselie, fijn gesneden
  • 2 tl honing
  • 4 el extra vierge olijfolie
Bereiding
  1. Snijd venkel en radijs in heel dunne plakjes en doe ze samen met de zuurkool en peterselie in een kom.
  2. Roer honing en olijfolie door elkaar en schenk dit over de salade.
Lekker met een gebakken zalmfilet!
 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.